Hietsu Beach Ultimate (HBU) tulee taas! Perinteinen liitokiekkoliiton aloittelijoille suunnattu rantaultimateturnaus pelataan Helsingissä Hietaniemen rannalla tänä viikonloppuna (1.7. – 2.7.) Turnauksen järjestelyistä vastaa tänäkin vuonna espoolainen ERHe Ultimate.

Tänä vuonna turnaukseen ilmoittautui 15 joukkuetta. Joukkueista 11 aloittaa himoitun lokkipatsaan tavoittelun Power poolista. Loput 4 lähtevät haastamaan kilpakumppaneitaan Challenger poolista. Formaatilla pyritään takaamaan kaikille sopivan tasoisia pelejä ja tarjoamaan Challenger poolilaisille mahdollisuus ottaa mittaa Power poolin joukkueista. Beach Mixed SM -sarjaa ei pelata tänä vuonna.

Viime vuoden voittajajoukkueen (Konala&Co) jäseniä nähdään tänä vuonna Järvenrannan Lenkittäjien riveissä. Nähtäväksi jää, onnistuvatko helsinkiläiset puolustamaan mestaruuttaan tämän vuoden mittelöissä.

Viime vuonna toiseksi tullut EsKo (Espoon Kopsu) osallistuu turnaukseen tänä vuonna kahden joukkueen voimin (EsKo GPT ja Defense of the EsKo 2), vaikka uudistettu lisenssisääntö karsii rivejä monen EsKon miehen pelattua Otso 2:n riveissä talvella avoimen SM-sarjassa. EsKolaisia nähdään HBU-viikonloppuna myös edustamassa Suomea alle 24-vuotiaiden MM-kisoissa Nottinghamissa!

Lisäksi turnauksessa nähdään kesto-osallistujat LoHi ja The Experience. Sisäpiirin lähde kertoo, että The Experience on saanut yllättävän suuren rosterin mukaan loukkaantumisista huolimatta. Tampereelta Hietsuun saapuu myös UFO. Mahtavaa, että pitkästä aikaa UFO:lla on turnauksessa oma joukkue, vaikka rosterin koko ei päätä huimaakaan. Uusi lisenssisääntö osui UFOlaisiinkin, kun molemmat UFO:n joukkueet pelasivat SM-sarjan pelejä talvikaudella.

Järjestäjäseura ERHe lähtee EsKon tavoin kamppailemaan lokkipatsaasta kahden joukkueen voimin. ERHe on kehittynyt paljon joukkueena ja yksittäiset jäsenet pelaajina viimeisen vuoden aikana. Viikonloppuna katsotaan, miten kehitys näkyy rantapeleissä!

Mixed-peleissä ongelmaksi muodostuu välillä naiskiintiöön lukeutuvien pelaajien vähäinen määrä. Tätä haastetta ei kuitenkaan Jyväskylän jengillä (JKL Shivering Wallabies) ole tänä vuonna, sillä joukkue saapuu Hietsuun rosterissaan osaavien ja kokeneiden naisten enemmistö!

Turnauksen mahdollisia yllättäjiä ovat Sneks international, Velhon hihat sekä SOS United. Luikerteleeko kansainvälinen kokoonpano Sneks voittoon asti? Jättävätkö Velhon Hihat todella löysät pois niin dyykeistä kuin heitoistakin? Ketä kuuluukaan SOS Unitedin rosteriin?

Haastajina Challenger poolista turnaukseen lähtee toisen EsKon (Defense of the EsKo 2) joukkueen lisäksi EUC:n ja ViRHeen juniorijoukkueet sekä TaXi. Jokainen Challenger poolin joukkue pääsee haastamaan Power poolin joukkueita alkulohkopelien jälkeen.

Hietsussa nähdään!

Pelipaikka: Hietaniemen uimaranta, Hietaniemenkatu, 00100 Helsinki
Aika: La 1.7. klo 10-16.00, su 2.7. klo 10-15.15.
Aikataulut: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q3WBBz5JhjAC5xBWI_xPVGc0X6pwce5ZjAC-LLBcR0A/edit?usp=sharing

Tiedotuskanava: https://t.me/HBU23

Joukkuekuvauksethttps://hietsubeachultimate.wordpress.com/hbu-turnaus/joukkueet/

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?