Junioreiden SM-tourin pelit ristiin

Kaksi juniorijoukkuetta pelaamassa ultimatea
ViRHe purkamassa LeKin asettamaa paikkapuolustusta. Kuva: Vihdin rennot heittelijät ry

U17 junioreiden ensimmäisen tourin jälkeen laskettiin kuumeisesti maaleja kun kaikki kolme joukkuetta voittivat toisensa vuorotellen. Yllättävien käänteiden jälkeen sijoitukset näyttävät kuitenkin edeltäviin kausiin verratessa tutulta. Pelien tulokset löydät Liitokiekkoliiton Pelikoneesta.

Ensimmäinen aamupeli

Junioreiden ensimmäinen SM-tour käynnistyi ulkokauden mestaruutta puolustavan EUC:n ja kotijoukkue ViRHeen pelillä. Joukkueiden välinen ottelu lähti tasaisesti käyntiin. 3-3 tilanteeseen asti joukkueet tekivät vuorotelle pisteitä suhteellisen kevyellä ja puhtaalla pelillä. Ensimmäisten pisteiden jälkeen peli alkoi kuitenkin kallistumaan selvästi Espoon hyväksi. EUC laittoi vauhtia omaan pelaamisen ja alkoi tekemään kaulaa ja puoliajalle mentiin pistein 7-3. ViRHeelle oli vaikeaa päästä takaisin mukaan peliin, mutta onnistui katkaisemaan EUC:n 10 pistettä kestäneen putken. EUC voitti pelin 13-4.

Toisena vuorossa

Kolmella joukkueella pelattaessa täyskierrosturnauksen eli niin kutsutun round-robinin on väistämätöntä että kaksi joukkuetta joutuvat pelaamaan pelinsä peräkkäin. Näin ollen LeKin saapuessa paikalle, oli EUC:n aika koota rivinsä uudelleen. Espoo pääsi jatkamaan hyvää peliään ja aloitti pelin vahvasti kolmella (3) pisteellä. Lempääläisten lämmettyä alkoivat he kuitenkin tasoittamaan tilannetta ja peli pääsi varsinaisesti alkamaan. Puoliajan jälkeen EUC oli vielä vahvasti kiinni voitossa, muta 4-9 tilanteesta LeKi aloitti kuuden (6) pisteen putken. Se vei heidät universe-pisteen yli voittoon asti. LeKi voitti pelin 10-9.

Viimeinen taisto

Viimeisenä toisensa kohtasivat ViRHe ja LeKi. Molemmilla joukkueilla oli jo yhden pelin verran tuntumaa alla. Vihtiläiset päättivät kuitenkin hyödyntää kotikenttäedun jo alusta alkaen ja avasivat ottelun vauhdikkaasti. 3-0 tilanne oli kuitenkin LeKille tuttu jo edellisestä pelistä ja he lähtivät hakemaan uutta nousua. Vielä pari pistettä puoliajan yli peli oli tasaista kunnes ViRHe päätti lisätä tehoja. Nyt olikin kotijoukkueen vuoro tehdä oma piste putkensa ja he tekivät eroa LeKiin lisäten pistetauluun 4 pistettä. LeKi ehti tehdä vielä yhden pisteen ennen ViRHeen voittomaalia. ViRHe voitti pelin 11-5.

Sarjapisteet

  1. Espoo 101
  2. ViRHe 99
  3. LeKi 98

[korjattu sarjapisteet 15.8.2023]

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän