Kisaraportti WU24UC: ”Monelle oli ekat kv-kisat koskaan”

u24-maajoukkue
U24-maajoukkueen joukkuekuva Nottinghamista

Alle 24-vuotiaiden MM-kisat on tullut päätökseensä Nottinghamissa. Turnauksessa järjestettiin kolme sarjaa (avoin, naiset, mixed), missä nähtiin suuri kirjo valtioita ympäri maailmaa. Pelejä myös kuvattiin runsas määrä Ultiworldin nettisivuille, joskin pelit olivat maksumuurin takana. Suomen pelejä kuvattiin yhteensä neljä; alkulohkon peli Etelä-Afrikkaa vastaan, kaksi power pool -ottelua Kanadaa ja Uutta-Seelantia vastaan, sekä prequarters -peli Taiwania (Chinese Taipei) vastaan. Valitettavasti suomalainen kirous kameroiden edessä pelaamisesta toistui Etelä-Afrikan kaatamisen jälkeen, Suomen hävitessään loput kolme kuvattua ottelua. Suomen lopullinen sijoitus oli 15., ja monet pelaajat ovatkin harmitelleet ”jumbofinaalin” voiton tuomaa sijoitusta.

”Hienoo oli et ylipätään saatiin tällanen projekti kasaan”

Toimitus on pyrkinyt kyselemään useamman pelaajan kokemuksia, fiiliksiä ja ajatuksia Suomen ensimmäisestä U24 -projektista vuosiin. Aava Ahlfors kuvaili projektia erittäin positiiviseen sävyyn, selkeästi tyytyväisenä projektin tapahtumisesta. Ahlfors mainitseekin projektin toteutumisen olleen innostavaa, ja vaikka pelit olivatkin monelle ensimmäinen kosketus kansainvälisestä tasosta, reissusta on lähtenyt mukaan paljon uutta motivaatiota jatkaa treenaamista ja kehittymistä.
”Monelle oli ekat kv-kisat koskaan, mukaan lukien mulle, ja oli tosi opettavaista niin henkisesti kuin pelillisestikin” Ahlfors tokaisee. ”Joukkueen hyvä yhteishenki koko reissun ajan mahdollisti rohkean tekemisen ja yrittämisen kentällä.” Myös valmennukselle riitti ruusuja kerrottavaksi, ja Ahlfors mainitseekin valmennuksen tyylin olleen toimiva.

Kultaa ennakkosuosikille, yllätyksiä mukana

Kirkkaimmat mitalit lähtivät jokaisessa sarjassa tällä(kin) kertaa valtameren toiselle puolelle USA:n tyhjentäessä pöydän. Mixed-sarjassa toiseksi yletti Singapore, keiltä odotettiinkin ennen turnausta mitalisijoja. Kolmanneksi jäi Japani, ketkä vaihtoivat paikkoja seedaukseen nähden Singaporen kanssa ja periaatteessa hävisivät hopeamitalit voittaessaan pronssia.

Avoimessa sarjassa mitalipeleissä nähtiin useampi yllätysnimi, kun USA kohti finaalissa 7. seedatun Belgian. Belgia pudotti matkalla finaaliin kakkosena oletetun Kanadan mitalipeleistä, eikä jäänyt empimään matkalla finaaliin. Vaikka finaalissa Belgia joutui taipumaan, oli tämä selkeä osoitus eurooppalaisen ultimaten highlight -valon osoittavan kirkkaasti kohti Belgiaa.
Myös pronssipelissä nähtiin yllätysnimi, kun Saksa (9. seed) kohtasi Italian (3. seed). Tiukan kamppailun jälkeen Saksa nappasi pronssimitalit kotiin, ja näin onnistui yllättämään turnauksen seedausjärjestyksen.

Naisten sarjassa kulta lähti kohti USA:ta ja hopea Japaniin – täysin seedauksen mukaan. Seuraava yllätys tapahtui, kun Saksa (6. seed) onnistui voittamaan pronssipelissä Kanadan (3. seed) ja näin tuomaan kaksinkertaisen määrän mitaleita Saksaan. Yllättävänä voidaan myös pitää turnauksen 4. ja 5. seedien, Kolumbian ja Italian, putoamista 7. ja 8. paikoille. Italia joutui taipumaan Saksalle puolivälierässä, ja Kolumbia koki runsasnumeroisen tappion Kanadaa vastaan pudotessaan mitalipeleistä.

Mitä seuraavaksi?

Vaikka U24-kisat ovat nyt virallisesti pelattu, pelejä voi silti käydä katsomassa Ultiworldin sivuilta uudelleen. Toimitus suosittelee Belgian avoimen joukkueen pelien katselemista, jos highlight -tilanteet ovat katsojan makuun, sekä toki Suomen ottelut, vaikka lopputulokset olisivatkin selvinneet.
Jos U24-pelit ovat jo tulleet katsottua, kuluvalla viikolla alkaa aikuisten EM-kisat (EUC) Irlannin Limerickissä. Pelejä tullaan streamamaan ulti.tv:n YouTube -kanavalle, ja Suomen mixed-maajoukkueen ottelu Slovakiaa vastaan tullaan kuvaamaan ko. kanavalle sunnuntaina klo 13 paikallista aikaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän