Vesisadetta ja vauhdikasta menoa Hietsussa

HBU 2023:n voittaja: Hex on the beach (ERHe)!

Hietsu Beach Ultimate 2023 pelattiin viime viikonloppuna (1.-2.7.) vaihtelevissa sääolosuhteissa. Alkulohkon peleissä sää suosi, mutta lauantaina loppupäivän ristipeleissä lisäjännitystä kiekon käsittelyyn toivat kaatosade ja kova tuuli. Haastavista sääoloista huolimatta kentällä nähtiin hyvää yhteispeliä ja upeita yksilösuorituksia pitkäksikin venyvissä pisteissä.

Turnaukseen osallistui 14 lähtökohdiltaan erilaista joukkuetta, kuten Hietsussa tapana onkin. Rannalla nähtiin niin kokeneemmista pelaajista, junioreista kuin työporukoistakin koostuvia kokoonpanoja.

Lokkipatsaan vei tänä vuonna kotiin ERHe Ultimaten Hex on the Beach -joukkue. Toiseksi tuli turnauksessa usein nähty LoHi ja kolmanneksi selviytyi EsKoGPT.

Finaaliotteluun suoriutui (ehkä vastoin odotuksia) lauantaina alkulohkonsa hävinneet Hex on the Beach sekä LoHi. Tiukan turnausviikonlopun jälkeen sunnuntai-iltapäivänä finaalikentälle saapui kaksi jo kaikkensa antanutta joukkuetta. Vaikka jalat painoivat, Hex on the Beachin yhteispeli oli hioutunut viikonlopun aikana ja tämä riitti kantamaan joukkueen turnausvoittoon. LoHen edustaja kommentoi finaalipeliä seuraavasti: ”Oikea joukkue voitti selkeästi ja peli oli siistiä. Tällä kertaa ERHe graavasi LoHen ja suolasi päälle”.

HBU 2023:n finaalijoukkueet, Hex on the beach (mustissa) ja LoHi.

Pronssipelissä kohtasivat vasta semi-finaalissa ensimmäisen tappionsa kokenut JKL Shivering Wallabies (JSW) ja hyvin vakuuttavan turnauksen pelannut EsKoGPT. JSW:n mukaan ”pronssipeli oli kovatempoinen ja fyysinen ottelu hyvällä spiritillä. EsKon pitkä peli oli vahvempaa ja juoksuvoimaa riitti vielä sunnuntain viimeisessä pelissä.” EsKoGPT olikin tyytyväinen pronssipelin suoritukseensa ja EsKolaiset kertoivat parantaneensa tasoaan merkittävästä lohkopeleihin nähden. Tiukkoja pelejä nähtiin EsKolta koko turnauksen ajan: ”Universe-pisteelle päästiin turnauksessa yhteensä kolme kertaa, ja EsKo haluaakin kiittää kaikkia vastustajia haastavista, hyväspirittisistä peleistä!”

EsKo GPT sijoittui HBU 2023 -turnauksessa kolmanneksi.

Challenger poolin alkulohkopeleissä toisistaan mittaa ottivat juniorijoukkueet ViRHe ja EUC, EsKon toinen joukkue Defense of the EsKo 2 sekä työporukkajoukkue TaXi. Poolin yllättäjäksi muodostui turnauksessa 7. sijalle noussut TaXi, joka kapteeniaan lukuunottamatta kokoontuu pelaamaan vain Hietsu Beach Ultimateen. TaXi kommentoikin viikonlopun olleen onnistunut: peleissä nähtiin hienoja suorituksia uusiltakin pelaajilta. TaXin pelaajat ovat tyytyväisiä, että kapteeni Ville Tenhunen kerää joukkueen työkavereistaan joka vuosi työpaikasta riippumatta.

Juniorijoukkueet puolestaan ovat onnellisia, että pääsivät viikonloppuna kohtaamaan toisia junioripelaajia ja monen tasoisia vastustajia. Hietsun formaatti mahdollisti oman tasoiset alkulohkopelit, mihin ViRHeessä oltiin tyytyväisiä. He kommentoivatkin, että HBU on junioreille ainoa rantaturnaus Suomessa, johon saapuu myös muita juniorijoukkueita sekä aloittelevampia pelaajia. ViRHeen mukaan junioriultimatetoiminta on Suomessa jossain määrin omassa kuplassaan, mutta Hietsussa nuoret pelaajat pääsevät osaksi laajempaa ultimateyhteisöä.

Kansainvälistä väriä Hietsuun toi tämän vuoden spirit-voittaja Sneks International. Sneks International on Iso-Britanniasta kotoisin oleva kaveriporukasta koostuva joukkue, jonka jäsenistä yksi on noin pari vuotta sitten muuttanut Suomeen ja pelaa ERHeen riveissä normaalisti. Viikonlopun epävakainen sää oli Snekseille oikein kotoisa ja joukkueesta kommentoitiinkin säätä positiiviseen sävyyn, sillä huono sää pakottaa pelaamaan hyvää ultimatea, jos haluaa pärjätä. Joukkue nautti mukavasta turnauksesta: ihmiset olivat ystävällisiä ja kommunikointi toimi kielimuurista huolimatta. Sneksit kehuivatkin suomalaisia joukkueita selkeästä ja suorasta kommunikoinnista sekä tulkkausavusta tarvittaessa.

HBU 2023:n spirit-palkinnon voitti Sneks International.

HBU 2023 tulokset:

 1. Hex on the Beach
 2. LoHi
 3. EsKoGPT
 4. JKL Shivering Wallabies
 5. Järvenrannan lenkittäjät
 6. UFO
 7. TaXi
 8. SOS United
 9. What the Huck?
 10. ViRHe
 11. Sneks International
 12. The Experience
 13. EUC
 14. Defense of the EsKo 2

Spirit-tulokset:

 1. Sneks International (14,67)
 2. SOS United
 3. Hex on the Beach
 4. Järvenrannan lenkittäjät
 5. JKL Shivering Wallabies
 6. UFO
 7. EsKo GPT
 8. EUC
 9. What the Huck?
 10. LoHi
 11. ViRHe
 12. TaXi
 13. The Experience
 14. Defense of the Esko 2 (11)

Hietsun spirit-lomakkeessa oli tavanomaisesta poiketen neljä arvostelukohtaa asteikolla 1-5. Tavanomaisella spiritillä pelannut joukkue saisi tällöin tulokseksi 12.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän