Ennakkoraportti: Mixed-SM

Suomen paras mixed-joukkue on tänä viikonloppuna etsinnässä, kun Lahden SM-Viikolla pelataan ultimaten Mixed-SM 2023. Turnaukseen on ilmoittautunut seitsemän joukkuetta ympäri Suomea, mutta vain yksi heistä voidaan kruunata Suomen mestareiksi sunnuntaina pelattavassa finaalissa. Turnauksessa pelaavat joukkueet Helsinki Ultimate, EsKo, UFO, Disquitos, Sleepwalkers-Saints, ERHe ja Turku Terror.

”Tällä joukkueella lähdetään hakemaan sitä kirkkainta mitalia”

Useamman mestaruuden voittanut Helsinki Ultimate on varmasti viikonlopun ennakkosuosikki. Myös avoimen ja naisten sarjassa erinomaisesti kesäkauden aloittanut seura tulee olemaan monen katsojan mielessä finaalijoukkueista puhuttaessa. Ultimate.fi haastatteli Helsinki Ultimaten Juho Malmia tätä artikkelia varten.

”Tosi kiva päästä pelaamaan ultimatea osana SM-Viikkoa! Viimeksi 2018 mixedin televisioitu finaaliottelu oli todellinen jännitysnäytelmä, joka päättyi onneksi meidän voittoomme. Nytkin on varmasti luvassa hyvää peliä!” Juho Malmi tiivistää. Vuonna 2018 Helsinki Ultimate voitti ensimmäisen SM-Viikon televisioidun finaaliottelun 14-13 ja pokaalin kuljettaminen Vantaalta oli helppoa mestareille.

Viime vuonna Helsinki ja Turku yhdistivät voimansa, mutta tänä vuonna seurat ovat onnistuneet aktivoimaan omat pelaajansa paremmin mukaan ja tuomaan omat joukkueensa turnaukseen. Malmi näkee tämän positiivisena myös oman joukkueensa kannalta. ”Tämähän tarkoittaa, että yhteispeliä on saatu treenattua viime vuotta enemmän, joten odotukset pysyvät yhä korkealla.”

Turnausformaatti jakaa joukkueet ensin kahteen alkulohkoon, minkä jälkeen sijoitusten perusteella aloitetaan pudotuspelit matkalla finaaliin. Alkulohkosta Malmi nostaa esille EsKon: ”…joukkue on täynnä nuoria ja nopeita pelaajia, jotka eivät pelkää heittää tiukkaankaan paikkaan. Heitä vastaan pelistä tulee varmasti jännittävää.”

Otteluiden seuraaminen

Pelit pelataan Lahdessa osana Ylen järjestämää SM-Viikkoa. Joukkueita varmasti houkuttelee mestaruuden lisäksi mahdollisuus pelata Ylen televisioimassa finaalissa, mikä tullaan näyttämään myös sunnuntai-iltana. Pelin tallenne tullaan lataamaan myös Yle Areenaan, mistä ottelua voi ihailla vielä turnauksen loputtua. Pelien tuloksia tullaan päivittämään tuttuun tapaan Pelikoneeseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän