U17 SM-sarjan toisessa osaturnauksessa käytiin tiukka kamppailu finaalipaikoista

Alle 17-vuotiaiden juniorien toinen SM osaturnaus pelattiin lauantaina 12.8. Keski-Espoossa. Kolmen joukkueen sarjan toiseen ja viimeiseen osaturnaukseen lähdettiin jännittävistä lähtökohdista, sillä ensimmäinen turnaus päättyi kolmen joukkueen tasapisteisiin, jossa kaikilla oli yksi voitto. Maalieron ratkaistessa tour-pisteiden järjestys ensimmäisen turnauksen jälkeen oli: EUC, ViRHe, LeKi.

Elokuinen Espoo tarjosi tuulta ykköstouria enemmän, eikä yksikään ottelu päättynyt pistekattoon, vaan kaikissa otteluissa voittava joukkue teki 9 maalia tai vähemmän, joten 40 minuutin peliaika ylittyi kaikissa. Tuuli oli pääosin kentän suuntaisesti, jolloin vastatuuleen tehdyt maalit olivat suuressa roolissa. Toisen osaturnauksen myötä saatiin U17-sarja täysmittaiseksi, kun viime ulkokaudella lukuisten sairastapausten johdosta toinen turnaus jouduttiin pelaamaan harjoitusturnauksena.

Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat ViRHe ja EUC. Tasainen ottelu meni puoliajalle tasatilanteessa 4-4, molempien joukkueiden tehdessä katkomaalin kertaalleen. Toisella puoliajalla pelattiin useampi yli neljän minuutin piste, ja molempien joukkueiden henkilöpuolustus tuotti useita katkoja. ViRHe otti kuskin paikan toisen puoliajan alkupuoliskolla katkomaalilla, kun Westerberg ja Tikka juonivat tilanteeksi 6-5 vihtiläisille. Tämän jälkeen pisteitä tehtailtiin tasaiseen tahtiin peliajan loppumiseen, tilanteeseen 7-7 asti. Yli neljän minuutin Universe-pisteen päätyi useamman hyökkäyksen kääntymisen jälkeen espoolaisille, kun Inka Vaahtoranta teki ratkaisumaalin Jalovaaran syöttäessä, ja ottelu päättyi Universe-pisteessä EUC:n voittoon 7-8. ViRHeen Aida Westerberg (7 p.) ja EUC:n Sanna Jalovaara (5 p.) pelasivat erinomaiset ottelut, ja toisen puoliajan 6 viimeistä pistettä syntyivätkin näiden pelaajien syöttämänä, kummankin kerätessä 3 maalisyöttöä.

Toisessa ottelussa EUC kohtasi LeKin, ja kuten ensimmäisessä osaturnauksessa nähtiin, ristiinpelaamisen takia ottelun panokset olivat edelleen kovat. Kuten ensimmäisessä ottelussa, tuuli pelasi isoa roolia. EUC onnistui ensimmäisellä puoliajalla tekemään muutaman katkomaalin ja onnistuen vastatuuleen, ja meni puoliajalle 5-2 johdossa. Toinen puoliaika alkoi EUC:n katkomaalilla. 6-2 tilanteen jälkeen joukkueet maalasivat vuorotellen myötätuuleen, vaikka hyökkäyssuunta useaan otteeseen kääntyikin, tästä huomiona yli 8 minuutin piste, jonka Jussi Cederlöf ja Oskari Koikkalainen lopetti Lempääläläisille. EUC:lle voittoon riitti pitää myötätuulihyökkäyksensä, näin myös tehden, ja ottelu päättyi 9-5 espoolaisille. Ottelussa nähtiin runsaasti vauhtia, kun LeKin Lauri Koikkalainen otti itsesuojeluvaiston vastaisesti upeita hyppykoppeja ja -katkoja. EUC:n Jaakko Pirkola niin ikään otti upean hyppykatkon. Ottelu on nähtävillä epävirallisella videolla osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=Qff904dfbsk.

Viimeisessä ottelussa kohtasivat LeKi ja ViRHe. EUC:n voittaessa omat ottelunsa, pelissä oli finaalipaikka ja revanssi espoolaisia vastaan finaalitapahtumassa. LeKin oli voitettava ottelu, jolloin vertailussa siirryttäisiin ensisijaisesti keskinäisten otteluiden maalieroon, jonka ViRHe oli ykköstourilla voittanut 11-5. Tuulisessa säässä tämä tarkoitti sitä, että LeKin olisi tehtävä ainakin 6 maalia vastustajaansa enemmän, ja vastatuuleen näistä eittämättä useampi.

Ottelun alussa Jussi Cederlöf laittoi kellokortin sisään, ja alkoi hommiin, kun LeKi meni 3-0 johtoon alussa, Cederlöfin syöttäessä kaikki 3. Tämän jälkeen ViRHe sai koottua rivinsä, ja puoliajalle mentiin tilanteessa 5-3. Toisella puoliajalla LeKi lisäsi johtoaan yli kymmenminuuttisen pisteen jälkeen katkomaalilla tilanteeksi 7-4, jonka aikana 40 minuutin peliaka tuli täyteen, ja uudeksi pistekatoksi 8. Tämä tarkoitti, ettei LeKi voisi enää saada ykköstourin kuuden pisteen eroa umpeen, jonka jälkeen oltaisiin menty kaikkien otteluiden maalieroon. Vihtiläisten Westerberg, Siivola ja Poikela kavensivat tilanteeksi 7-6, ja vaikka LeKin Helmi Koikkalainen teki ottelun kolmannensa ja viimeisen pisteen johdattean joukkeensa 8-6 voittoon, se ei lempääläläisille riittänyt. ViRHeelle siis turnauksen kolmas sija, mutta menee finaaliin tour pisteiden vertailussa keskinäisten otteluiden maalieron perusteella (17-13). Molempien osaturnauksen tulokset löytyvät osoitteesta: https://ultimate.fi/pelikone/?view=poolstatus&series=3272.

Juniorien SM-finaali EUC:n ja ViRHeen välillä pelataan finaalitapahtumassa 23.9., jonka paikkaa ei vielä ole julkaistu. Äärimmäisen tasaisen kauden osalta ei voida ennakosuosikin viittaa espoolaisille pukea, vaikka kaksi turnausvoittoa onnistuikin nappaamaan. Viime vuoden hopeajoukkue ViRHe on varmasti revanssihengessä, kun Helsinki Ultimate – jossa pelasi myös useita tämän kauden EUC:n pelaajia – vei U17 SM-kullan tiukassa taistossa vihtiläisten nenän edestä.

Lopulliset sarjapisteet

1. EUC – 202

2. ViRHe – 197

3. LeKi – 197

ViRHe sijoittuu toiseksi keskinäisten otteluiden maalieron perusteella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän