Kisaennakko: SM-Tour 2

Ultimaten SM-sarjojen runkosarja tiivistyy Tampereella viimeisen osaturnauksen myötä 9.-10.9. Finaalipaikat ovat jakamatta sekä naisten että avoimen sarjassa, ja finaalipaikoista taistellaan viimeiseen peliin saakka. Tulemmeko näkemään yllättäviä nimiä Finaalitapahtumassa Otaniemessä, vai jatkavatko jo Tour 1:llä loistaneet joukkueet samaan tahtiin?

Naisten sarja

Naisten sarjassa tullaan näkemään kolme joukkuetta Viima-ERHe -yhdistelmäjoukkueen valitettavan poistumisen myötä. Atletico, Helsinki Ultimate ja Muu Suomi kamppailevat kaksinkertaisen Round Robin -systeemin myötä parhaimmuudestaan, ja finaalipaikka on vielä jokaiselle joukkueelle avoinna. Muu Suomi lähtee turnaukseen altavastaajan roolista, ja matka finaaliin tapahtuisi vain Tour-voiton avulla pudottaen samalla toisen PK-seudun joukkueista kauden loppuhuipentumasta. Atleticolla on parhaat saumat SM-finaaliin voitettuaan Helsingissä järjestetyn SM-Tour 1:n ja ollessaan voittamaton joukkue. Helsinki Ultimate lähtee sekä rikkomaan Atleticon vuosia jatkunutta dominanssia, että varmistamaan omaa paikkaansa SM-finaalissa – joukkueelle riittää 2. sija Tampereelta.  

Avoin sarja

Avoimessa sarjassa mittaillaan viiden joukkueen voimin yksinkertaisella Round Robin -systeemillä, kun Helsinki Ultimate on yhdistänyt molemmat joukkueensa yhteen taistellessaan ensimmäisestä SM-finaalipaikastaan sitten vuoden 2019. Helsinkiläisillä on parhaat asetelmat viikonloppua varten voitettuaan ensimmäisen Tourin ja kaataen matkallaan sekä finaalipaikasta haastavat Otson ja PirUn. Kaikki kolme aiemmin mainittua joukkuetta hakivat lisävauhtia syyskaudelle käydessään Varsovassa karsimassa EUCF-turnaukseen, mistä PirU ja Otso onnistuivat nappaamaan itselleen tuon lähes kultaakin kalliimman lipun Euroopan parhaiden seurajoukkueiden mittelöihin. Otso kaatoi Varsovassa myös Helsinki Ultimaten, joten nähtäväksi jää, toistuuko Varsovan kentillä nähty tulos vai ovatko helsinkiläiset parempia kotimaassa. PirUlla töitä finaaliin riittää jäätyään kolmanneksi ensimmäisellä Tourilla voitettuaan Muun Suomen Tour 1:n pronssipelissä. Kuten naisten sarjassa Muu Suomi, Piru tarvitsee vähintään Tour-voiton haaveillakseen finaalipaikasta; Tour-finaaliin he toivovat vastaansa Helsinkiä, jotta paikka varmistuisi Tour-voiton myötä. Muu Suomi ja Otso2 kamppailevat Otaniemen kolmannen mitalipelin paikasta, ja voimmekin odottaa tiukkaa kamppailua molemmilta joukkueilta pronssipelipaikasta. Vaikka Muu Suomi jättäytyi viime vuonna pronssipeliottelusta pois, tämä ei tarkoita paikan olevan missään nimessä ilmainen Otso2:lle. Jokaisella pelillä on merkitystä, eikä oletettavasti yksikään joukkue tule kääntymään kyljelleen viikonloppuna.

Tour-pisteet

Naisten sarja
Atletico 101
Helsinki Ultimate 99
Muu Suomi 98
ERHe-Viima 97

Avoin sarja
Helsinki Ultimate 101
Otso 99
PirU 98
Muu Suomi 97
Helsinki Ultimate 2 96
Otso2 95

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän