BULAn, EUF:n ja WFDF:n logot

Viime vuosina kansainvälisten kisojen kierto on ollut hieman sekaisin koronasta johtuvien siirtojen myötä. Lisäksi mm. EM-sisäskisat on tullut lisäksi kalenteriin. Tässä artikkelissa on parhaan tiedon perusteella koottu liiton organisointivastuun alle kuuluvien (WFDF, EUF ja BULA) kansainvälisten kisojen näkymä tuleville vuosille. Euroopan tasolla iso muutos tulee olemaan EUCS-sarjassa.  

Kansainvälisen toiminnan osalta on käyty keskustelua kisojen jaksottamisella niin pelaajien kuin liittojen näkökulmasta. Usein arvokisojen pyörittäminen saman vuonna vaatii resursseja niin liitoilta kuin pelaajilta. Pääosin kasvavat turnausmaksut eivät myöskään helpota tilannetta.

Jatkossa liitossa tullaan linjaamaan näkyvämmin, mihin kisoihin liitto käynnistää mm. valmentajahaut ja pelaajakartoitukset ja mitkä kisat kuuluvat liiton taloudellisen tuen piiriin.

HUOM! Mikäli olet kiinnostunut kansainvälisestä kilpailutoiminnasta ja haluat jatkossa olla vaikuttamassa tähän liitossa on siihen tulossa ensi vuodesta lähtien mahdollisuus. Ensi vuonna on tarkoitus käynnistää kansainvälisen kilpailutoiminnan edustusryhmä, johon toivotaan mukaan KV-toiminnasta kiinnostuneita. Vuoden 2024 toimintasuunnitelmaan voi muutenkin tutustua tästä.

EUF:n alaiset kisat

EUCS

Kuten varmasti moni on jo huomannut, on EUCRs muutosprosessi tulossa käytäntöön jo ensi kesänä. Tietyt yksityiskohdat ovat vielä työn alla, mutta kiteytetysti alueelliset karsintaturnaukset tulevat poistumaan ja siirrytään ranking-systeemiin. Lisäksi muutamista EUF:n turnauksista saa ns.villin kortin lopputurnaukseen. Tämä systeemin tulee mahdollisesti vaikuttamaan myös Suomessa pelattaviin turnauksiin mikäli niille haetaan tai niille halutaan ranking-status. Lähinnä vaikutus on rostereihin ja toki siihen halutaanko jatkossa pyrkiä järjestämään Suomessa KV-tason turnausta, johon houkuteltaisiin ulkomaalaisia joukkueita keräämään ranking-pisteitä.

Lyhykäisyydessään EUCR finaaliturnaukseen mielivien pitää kerätä vähintään 10 ranking-peliä eli pelejä sellaisia joukkueita vastaan, jotka ovat ilmoittautuneet systeemiin. Systemiin yksityiskohdat ovat vielä työn alla, mutta oletettavasti sijoittuakseen ranking-systeemissä 16 parhaan joukkoon, tulee päästä pelaamaan hyvällä sijoituksella rankingissa olevia joukkueita vastaan.

EUF:n julkaisuja asiaan liittyen löytyy: https://eucs.ultimatefederation.eu/

Ilmoittautuminen on auki tapahtumiin 21.1.2024 klo 17 asti (CET): https://forms.gle/1roSndCMxz6aYSYD6

EUIC ja EUICC

Sisäkisojen järjestämisestä ja erityisesti millä tiheydellä kisoja pidetään on käyty jonkin verran keskustelua. Keskusteluissa EUF:n tilaisuuksissa on nähty selvästi, että erityisesti pienille maille sisäkisat voivat olla erittäin hyvä motivaation lähde. Tällä hetkellä EUF on kuitenkin päätynyt siihen, että sekä seurakisat että maajoukkuekisat järjestetään joka neljäs vuosi. Tällä pyritään välttämään liiallista arvokisojen ähkyä niin pelaajille kuin liitoille. Toistaiseksi seurajoukkuekisat tullaan pelaamaan helmikuussa 2024 ja maajoukkuekisat vuonna 2026.

EUC

Maajoukkueiden EM-kisat on tarkoitus järjestää edelleen joka neljäs vuosi eli seuraavan kerran 2027.

Juniorit

Vuonna 2024 kesällä järjestetään U17-sarjan EM-kisat. 2025 on vuorossa jälleen U20 sarja. 

Mastersit

Tulevaisuudessa  mastersien EM-kisat (maajoukkue) tullaan pitämään joka neljäs vuosi alkaen vuodesta 2025. Sen sijaan seurajoukkueiden EM-kisat pyritään pitämään joka toinen vuosi alkaen vuodesta 2024. Masters-kisoille on ollut kasvavaa kiinnostusta, mutta myös tässä on haluttu pitää kohtuus ja jaksotuksella pyritään välttämään EMUC ja EUC kisojen osumista samalle vuodelle. 

Beach-kisat

Seuraavat tiedossa olevan beach arvokisat ovat seurajoukkueiden MM-kisat lokakuussa Portugalissa 2024 (Bulan organisoima). 

Bula on linjannut tavoitteen järjestää jatkossa vuosittain EBUCC kisat, mutta ainakaan liitossa ei tästä ole sen tarkempaa tietoa tai onko linjaus edelleen ajankohtainen. 

Lisäksi WFDF järjestää beach-kisoja ja seuraavat WFDF:n alaiset beach MM-kisat on tulossa 2025.

WFDF:n alaiset kisat 

 • WFDF 2024 World Ultimate Championships (WUC)
 • WFDF 2025 World Beach Ultimate Championships (WBUC)
 • WFDF 2025 World Under-24 Ultimate Championships (WU24)
 • WFDF 2026 World Junior Ultimate Championships (WJUC)
 • WFDF 2026 World Masters Ultimate Championships (WMUCC)
 • WFDF 2026 World Ultimate Club Championships (WUCC)

Kansainväliset kisat tiivistetysti vuositasolla (pl. EUCS)

2024

 • WFDF World Ultimate Championships (WUC)
 • WFDF World Masters Ultimate Championships
 • EMUCC
 • EYUC U17
 • Seurajoukkueiden beach MM-kisat (Bula)
 • EBUCC?

2025

 • WFDF World Under-24 Ultimate Championships (WU24)
 • WFDF World Beach Ultimate Championships (WBUC)
 • EMUC
 • EYUC U20
 • EBUCC?

2026

 • WFDF 2026 World Junior Ultimate Championships (WJUC)
 • WFDF 2026 World Masters Ultimate Championships (WMUCC)
 • WFDF 2026 World Ultimate Club Championships (WUCC)
 • EMUCC
 • EUIC
 • EBUCC?
 • EYUC U17?

2027

 • EUC
 • EMUCC
 • EYUC U20?
 • WFDF tapahtumat?
 • EBUCC?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän