Sleepwalkers voittoon avoimen divarissa

Sleepwalkers onnistui voittamaan kaikki pelinsä turnauksessa

Avoimen divarin ensimmäinen turnaus pelattiin Jyväskylässä 2.–3.12. Turnauksessa nähtiin kahdeksan melko tasavahvaa joukkuetta, mutta lopulta ainakin turnauksen voittaja oli selvä. Tarkemmin pelejä voi tarkastella tuttuun tapaan osoitteesta www.ultimate.fi/pelikone

Lohkopelit

A-lohkossa seedauksen ykkönen, Disquitos, sekä ERHe ja Helsinki Ultimate 3 voittivat keskinäisiä pelejään ristiin. Helsinki voitti Disquitoksen, ERHe voitti Helsingin ja Disquitos voitti ERHeen. Edellä mainitut onnistuivat voittamaan kuitenkin Atleticon. Maalierojen perusteella Disquitos ylsi lohkovoittoon ERHeen tullessa toiseksi sekä Helsingin kolmanneksi. Atleticon jäi alkulohkonsa neljänneksi.

B-lohkossa kohtasivat UFO Akatemia, Sleepwalkers, Espoon Kopsu ja The Experience. Joukkueiden paremmuusjärjestys oli selvä. Sleepwalkers onnistui voittamaan kaikki lohkopelinsä ja selviytyi lohkovoittoon EsKon tullessa toiseksi kahden voiton turvin. The Experience oli lohkon kolmas ja UFO jäi neljänneksi.

Pudotuspelit 5.–8.

Helsingin ja UFOn kohtaaminen eteni tasaisesti ja puoliajalle mentiin Helsingin kahden maalin johdolla. Toisella puolikkaalla UFO onnistui kuromaan eroa, mutta Helsinki löi vielä uuden vaihteen, johon UFOlla ei ollut sanomista. Ottelu päättyi 13–9 Helsingille. The Experiencen ja Atleticon välinen ottelu eteni tasaisesti ensimmäisen puolikkaan, ja puoliajalle mentiin Experiencen 8–7 johdossa. Puoliajan jälkeen Tico sai rivinsä koottua ja onnistui tekemään neljä pistettä putkeen. Peli päättyi Atleticon 12–15 voittoon.

Sijoituspeleissä käytiin kovaa taistoa puolin ja toisin. Toinen Helsinki Ultimate 3 ja Atleticon välinen kohtaaminen eteni melko tasaisesti kummankin joukkueen tehdessä maaleja. Lopulta pistetaulu näytti 15–11 Helsingin hyväksi. Myös UFO ja Experience kohtasivat turnauksessa jo toista kertaa. Pienestä rosteristaan huolimatta Experiencellä oli jalkaa vielä viimeiseenkin peliin ja se sai toisella puolikkaalla varmistettua voittonsa. Peli päättyi samoihin lukemiin kuin alkulohkossa, 11–15 The Experiencen voittoon.

Pudotuspelit 1.–4.

Välierissä kohtasivat Disquitos ja Espoon Kopsu sekä Sleepwalkers ja ERHe. EsKon aloitti pelin lupaavasti kolmen maalin putkella, mutta Disquitos sai kurottua kaulan seuraavissa pisteissä. Puoliajalle mentiin Disquitoksen 8–7 johdossa. Toisella puolikkaalla Disquitos löysi aivan uuden vaihteen, johon EsKo ei kyennyt vastaamaan. Peli päättyi 15–8 Disquitoksen voittoon. Myös Sleepwalkersin ja ERHeen välinen peli näytti ensimmäisen puolikkaan tasaiselta Sleepwalkersin viedessä pelin puoliajalle tilanteessa 8–6. Toinenkin puolikas eteni varsin tasaisesti 12–10 tilanteeseen asti. Lopulta Sleepwalkers onnistui varmistamaan voittonsa päättäen pelin 15–10.

Koko turnauksen jännittävin peli oli varmasti pronssipeli, jossa kohtasivat Espoon Kopsu ja ERHe. EsKon peli alkoi varsin riemukkaasti Antti-Jussi Miettisen callahan-maalilla ensimmäisessä pisteessä. Tämä ei kuitenkaan ERHettä lannistanut, vaan ensimmäinen puolikas pisteitä vaihdettiin melko tasaisesti. Puoliajalle mentiin EsKon hienoisessa 8–7 johdossa. Toisella puolikkaalla edettiin myös tasaisesti kummankin joukkueen tehdessä pisteitä vuoron perään. Peliajan loputtua 13–13 edessä oli universe-piste. Ainakin aikalisä oli säästetty oikeaan hetkeen, sillä EsKo sai otettua tarvitsemansa katkon, ja vietyä pisteen nimiinsä. Pisteen viimeistelystä vastasivat Johannes Hokkanen (syöttäjä) sekä Jori Kuvaja (maali). Peli päättyi siis 14–13 EsKon voittoon.

Finaalissa vastakkain asettuivat välierien voittajat, Disquitos ja Sleepwalkers. Koko peli eteni Sleepwalkersin komennossa. Sleepwalkers aloitti pelin vahvalla 4 maalin putkella ja onnistui viemään pelin puoliajalle luvuin 3–8. Disquitos ei onnistunut pysäyttämään toisellakaan puolikkaalla Sleepwalkersia kovasta yrityksestä huolimatta. Peli päättyi 6–15 Sleepwalkersin voittoon.