European Beach Ultimate Championships (EBUC) 2024 on peruttu

BULAn, EUF:n ja WFDF:n logot

WFDF on ilmoittanut sähköpostitse eurooppalaisille lajiliitoilleen päätöksestään perua tämän vuoden rantaltimaten Eurooopan mestaruuskilpailut. Turnaus oli tarkoitus järjestää marraskuussa Espanjan Valenciassa. Samassa viestissä WFDF ilmoitti, että vuoden 2025 maailmanmestaruuskisat (WBUC) järjestetään Euroopassa.

Perumispäätös tehtiin viikkoa ennen virallisen joukkuerekisteröinnin päättymistä. WFDF perusteli päätöstään seuraavasti:

  1. Joukkueiden puute – 75% rekisteröintiajasta oli kulunut ja WFDF oli liian kaukana saavuttaakseen turnauksen onnistuneeseen järjestämiseen tarvittavan vähimmäismäärään joukkueita. WFDF tiedosti osan kansallisista lajiliitoista rekisteröivän joukkueensa viime hetkellä, mutta vastausten vähäinen määrä valtaosasta maita oli koettu todella epätavalliseksi.
  2. Palaute – Ne maat, jotka ottivat WFDF:ään yhteyttä mutta eivät rekisteröineet joukkueita, olivat säännönmukaisesti sitä mieltä, että rantatapahtumakalenteri oli jo täynnä ennen EBUCin lisäämistä. Monien pelaajien täytyisi valita, mihin tapahtumaan osallistuisivat ja EBUCiin osallistumiseen vaikuttaisi se, että joukkueet olivat jo sitoutuneet muihin tapahtumiin.
  3. Rantaluvat – varmojen joukkueilmoittautumisten puuttuessa Valencia Tourism Department perääntyi tapahtumasta. Vastuukysymysten uudelleenjärjestely olisi tarkoittanut, että kisajärjestäjän olisi pitänyt anoa toista käyttölupaa toisen sidosryhmän kautta. Lupaa ilman WFDF vahvistusta osallistuvien maiden ja pelaajien määrästä olisi tuskin myönnetty.

WFDF:n mukaan perumispäätöksen jättäminen seuraavalle viikolle, olisi ollut vain saman päätöksen viivästyttämistä. Mahdollisimman aikaisella ilmoituksella haluttiin säästää lajiliittoja tryouttien sekä pelaaja- ja valmentajavalintojen aiheuttamilta kustannuksilta. Lisäkustannuksia olisi syntynyt myös pitkittyneistä neuvotteluista lupaviranomaisten kanssa.

Seurajoukkueiden MM-turnaus pelataan Portugalissa lokakuussa

Eurooppa ei jää kokonaan ilman suuria rantaultimate arvokisoja, koska seurajoukkueiden MM-turnaus (World Beach Ultimate Club Championships, WBUCC) pelataan Portugalin Portimãossa 14.-19.10. Turnaukseen on luvattu paikka jokaisen maan mestarijoukkueelle naisissa, avoimessa ja mixedissä.

Käytännössä joukkuepaikka vaatii vähintään kolmen joukkueen SM-turnauksen toteutumista viimeistään 15.-16.6. Syksyllä teetetyn alustavan kartoituksen perusteella kesän 2024 kilpailukalenteriin on varattu viikonloppu beach-mixed-SM-turnaukselle 19.-20.5. Tapahtuma toteutuu, jos sille löytyy seura hakemaan kentät ja järjestämään.

Vaikka naisten ja avoimen SM-sarjoille ei ole kalenterivarausta, on seuroilla mahdollisuus järjestää tapahtuma ja hakea sille SM-statusta ottamalla yhteyttä liitokiekkoliiton hallitukseen hallitus@liitokiekkoliitto.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän