Mixed-SM tour 2 – tiukkaa taistoa ja universepisteitä

ERHe-joukkueen pelaajat yhteyskuvassa
ERHeen pronssimitalistijoukkue

Mixed-SM-sarjan toinen osaturnaus pelattiin 17.-18.2 ympäri Jyväkylää. Joukkueiden voimasuhteet olivat muuttuneet jonkin verran ensimmäisen tourin jälkeen, eikä yksikään joukkue ollut valmis luovuttamaan. Universepisteitä nähtiinkin viikonlopun aikana paljon. Tarkemmat tilastot kaikista peleistä voi katsoa osoitteesta www.ultimate.fi/pelikone.

Alkulohkopelit

Ensimmäisen osaturnauksen perusteella A-lohkoon oli sijoitettu Sleepwalkers, Helsinki Ultimate, UFO ja Disquitos. Lohkovaiheessa nähtiin useampi vasta universepisteessä ratkennut peli, kun sekä Helsingin ja UFOn, JSW:n ja Disquitoksen että JSW:n ja Helsingin väliset paremmuudet ratkaistiin vasta viimeisessä pisteessä. Helsinki Ultimate onnistui kuitenkin voittamaan kaikki pelinsä ja eteni näin lohkovoittajaksi. UFO selvitti tiensä lohko kakkoseksi voittamalla Sleepwalkersin ja Disquitoksen. Sleepwalkers oli lohkon kolmas ja Disquitos neljäs. Tämä tarkoitti Helsingin ja UFOn siirtymistä tourin ylempään jatkosarjaan ja JSW:n sekä Disquitoksen jäämistä alempaan jatkosarjaan.

B-lohkossa pelasivat Sakun Shakkinappulat, ERHe ja EsKo. ERHeen ja EsKo:n välinen peli alkoi EsKon komennossa, mutta ensimmäisen puolikkaan lopussa ERHe kiri tasoihin ja ohi vieden pelin puoliajalle tilanteessa 8-7. EsKo ei kyennyt toisella puolikkaalla ottamaan eroa kiinni ja peli päättyi 15-11 ERHeelle. EsKon ja SaShan välisestä paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. SaSha teki jo ensimmäisellä puolikkaalla ison eron, johon EsKo ei kyennyt vastaamaan. Peli päättyi 15-4 Shakkinappuloille. SaShan ja ERHeen välillä nähtiin tasainen trilleri, kun molemmat joukkueet tekivät pisteitä vuoron perään. Puoliajalle mentiin ERHeen 9-7 johdossa. Puoliajan jälkeen SaSha sai kurottua eron kiinni ja pisteitä tehtiin taas vuorotellen. Tilanteessa 14-14 edessä oli universepiste ja hyökkäys vuorossa oli SaSha. ERHe sai otettua tarvitsemansa katkon vietyä pisteen ja samalla ottelun nimiinsä. Peli päättyi siis 15-14 ERHeelle. Tourin ylempään jatkosarjaan matkasivat ERHe ja SaSha, kun taas EsKon tie vei alempaan jatkosarjaan.

Sijoituspelit 5.-7.

Disquitosin ja Sleepwalkersin revanssi osoitti joukkueiden tasaisuutta toistamiseen. Ensimmäinen puolikas pisteitä tehtiin tasaisesti molempien ottaessa pari katkomaalia. Sleepwalkers onnistui viemään ottelun puoliajalle luvuin 8-7. Toisella puoliajalla Sleepwalkers löi kovemman vaihteen päälle ja sai vahvistettua johtoasemaansa. Tuomas Aution callahanmaalin viedessä Sleepparit 14-9 johtoon, näytti peli viimeistään selvältä. Disquitos ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan ja onnistuinkin kaventamaan luvuiksi 12-14. Lopulta Sleepwalkers sai viimeisteltyä hyökkäyksensä ja vietyä ottelun nimiinsä luvuin 15-12. EsKon ja Disquitosin välinen kohtaaminen eteni EsKon komennossa, eikä Disquitos kyennyt enää haastamaan. Peli päättyi Espoolaisten 15-4 voittoon. Myös EsKon ja Sleepwalkersin välinen ottelu eteni melko tasaisesti. Puoliajan jälkeen Sleepparit kuitenkin löysivät uuden vaihteen, mihin EsKo ei pystynyt vastaamaan. Lopputuloksena pöytäkirjan tarkistuksen jälkeen 15-9 voitto Sleepwalkersille ja vahva jalansija koko SM-sarjan pronssiotteluun.

Sijoituspelit 1.-4.

Helsinki Ultimaten ja Sakun Shakkinappuloiden kohtaaminen eteni puoliajalle asti Helsingin komennossa. Toisella puolikkaalla SaSha sai koottua rivinsä, mutta kuuden pisteen kirimiseen olisi vaadittu vielä lisää. Helsinki voitti 15-10. ERHeen ja UFOn välinen ottelu eteni varsin tasaisesti. Puoliajalle mentiin ERHeen kahden pisteen johdossa. Toisella puolikkaalla UFO onnistui kaventamaan tilanteen tasoihin, mutta sekään ei riittänyt ERHeen viedessä voiton universepisteessä. Peli päättyi 15-14. UFOn ja Shakkinappuloiden välinen ottelu oli myös tasainen, mutta SaSha sai läpi pelin otettua katkomaaleja ja kasvatettua johtoasemaansa hiljalleen. Peli päättyi 15-10 Sakun Shakkinappuloille. Helsingin ja ERHeen välisessä ottelussa Helsinki hallitsi ensimmäistä puolikasta vieden ottelun puoliajalle tilanteessa 8-4. Toisella puolikkaalla ERHe paransi omaa peliään, mutta ottelun alkupuolella annettu johto oli liian suuri kirittäväksi. Peli päättyi Helsingin 15-9 voittoon.