Ultimatejunioreiden hallisarjan SM-finalistit ratkaistiin Hakkarissa

LeKi hyökkäämässä EUC Greenin puolustusta vastaan. Kuvaaja: Juha Koikkalainen

Ultimaten U17-junioreiden SM-sarjan ratkaiseva toinen osaturnaus pelattiin Lempäälässä Hakkarin liikuntahallissa lauantaina 10. helmikuuta. Turnaukseen osallistuivat samat neljä joukkuetta kuin ensimmäiseenkin SM-osaturnaukseen eli vihtiläinen ViRHe, Espoo Ultimate Clubin joukkueet EUC Green ja EUC White sekä isäntäjoukkue LeKi. U17-sarja on viime vuosina ollut äärimmäisen tasainen ja varsinaisia ennakkosuosikkeja yhteenkään otteluun on ollut vaikea valita. Lauantain turnaukseen parhaista lähtökohdista pääsivät starttaamaan ensimmäisen osaturnauksen kärkisijoille sijoittuneet LeKi ja EUC Green.

Turnaus tarjosi useita tasaisia otteluita, joista turnauksen kolmannen sijan ratkaissut, ViRHeen ja EUC Whiten välinen kamppailu venyi jatkoajalle saakka ViRHeen onnistuttua viemään varsinaisen peliajan viimeisen, pitkään kestäneen pisteen maaliin tasoittaen ottelun viimeisellä mahdollisella hetkellä. Ratkaisevassa jatkopisteessä EUC White oli kuitenkin piirun verran varmempi vieden ottelun nimiinsä lukemin 11-10.

Junioreiden U17-sarjan SM-finalisti EUC Green.

Turnauksen viimeisessä pelissä kohtasivat jo paikkansa SM-finaalissa varmistaneet LeKi ja EUC Green. Huolimatta ottelun näennäisestä merkityksettömyydestä, koko päivän erinomaisesti pelannut EUC ei nostanut jalkaa kaasulta tuumaakaan, vaan karkasi heti ottelun alussa kolmen maalin johtoon. Vaikka lempääläläisetkin saivat oman pelinsä kasaan ottelun edetessä, ei kotijoukkue kyennyt estämään espoolaisten varmaa hyökkäyspeliä, jonka turvin EUC Green vei ottelun lopulta selvästi nimiinsä lukemin 13–6. Samalla espoolaiset ottivat maukkaan revanssin LeKistä, joka oli vienyt nimiinsä joukkueiden edellisen kohtaamisen täysin identtisin lukemin. Näin ollen lauantaina 23.3. pelattavaan SM-finaaliin lähdetäänkin erittäin mielenkiintoisista asetelmista.

Junioreiden U17-sarjan SM-finalisti LeKi U17.

Teksti: Lempäälän Kisa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän