Mastersien mixed-mestaruus Tampereelle – muut mitalisijat Vaasaan ja Turkuun

Lapset jakavat mitaleita. Aikuiset ovat polvistuneet.
Vaasa Saintsin seuraava sukupolvi oli jakamassa masters-SM-sarjan palkinnot. Kuva: Pekka Kaakinen

Kuusi joukkueellista masters-ikäisiä pelaajia kokoontui viikonlopuksi 6.–7.4. Vaasaan ratkomaan sekajoukkueiden eli mixedin SM-mitalit. Järjestäjäseura Saints osallistui kahdella kokoonpanolla, ja muut joukkueet tulivat Oulusta, Jyväskylästä, Tampereelta sekä Turusta. Turnauksessa pelattiin yksinkertainen sarja ilman varsinaisia mitaliotteluita. Masters-sarjan ikäraja on naisilla 30 ja miehillä 33 vuotta.

Lauantai kärkijoukkueiden tahdissa

Sijoitusotteluiden puuttuminen korosti jokaisen ottelun merkitystä, mikä myös erotti kärkikolmikon muista joukkueista jo ensimmäisenä turnauspäivänä. 

Järjestäjäjoukkueista WWW sekä Tampereen UFO suoriutuivat ainoina lauantaista puhtaalla pelillä, kun taas Turku Terror selätti Jyväskylä Sleepwalkersin ja kampesi kahden pisteen voiton ailahtelevasti pelinsä aloittaneesta Saintsistä. Oulun Disquitos päihitti niin ikään Sleepwalkersin.

Toiseen turnauspäivään lähdettiin siis selkeähköistä ennakkoasetelmista, kun Saints ja Sleepwalkers vielä hakivat avausvoittoa ja muilla oli vähintään yhdet päänahat vyöllä. Tappiottomat joukkueet eivät kuitenkaan olleet vielä kohdanneet toisiaan, eivätkä myöskään vähimmillä voitoilla aloittaneet, joten joukkueiden lopullinen järjestys jäisi sunnuntain asiaksi.

UFOn joukkue kultamitalit kaulassa
UFO on master mixed -sarjan Suomen mestari 2024. Kuva: Pekka Kaakinen

Universe-trillerissä finaalin tuntua

Toisen turnauspäivän päänäytös oli aamupäivän UFO-WWW-ottelu, joka osoittautuikin varsinaiseksi trilleriksi. Pisteitä ei suinkaan vaihdettu koko ajan tasatahtiin, vaan kummatkin joukkueet onnistuivat välillä tekemään useamman katkomaalin putkeen. Yleisö eli äänekkäästi mukana yliajalle venyneessä spektaakkelissa, joka lopulta päättyi UFOn tiukkaan universe-pistevoittoon 14-13.

Tamperelaisten mestaruuden tiellä oli enää Terror, joka tosin olisi tarvinnut jopa seitsemän pisteen voittomarginaalin tittelin viedäkseen. Turkulaiset taistelivat ansiokkaasti, mutta tamperelaisten ensimmäisellä puoliajalla repimä neljän pisteen kaula oli liikaa, joten ottelun voitto ja sen myötä mestaruus menivät UFOn nimiin.

WWW:n lauantaisen Terror-voiton ansiosta vihreissä pelanneet vaasalaiset nappasivat hopean ja turkulaiset sijoittuivat kolmella voitollaan pronssille. Saints sai kreivin aikaan oman pelinsä kuntoon ja otti sunnuntaina selkeät voitot Sleepwalkersista ja Disquitoksesta, varmistaen näin turnauksen neljännen sijan.

WWW joukkuekuvassa hopeamitalit kaulassa
WWW:n hopeajoukkue. Kuva: Pekka Kaakinen

Lopputulokset

  1. UFO
  2. WWW
  3. Turku Terror
  4. Saints
  5. Disquitos
  6. Sleepwalkers

Ottelukohtaiset tulokset ja pistepörssi löytyvät osoitteesta www.ultimate.fi/pelikone. Otteluiden tallenteet löytyvät YouTubesta NSUT Tournament -kanavalta kolmessa osassa: lauantain aamupelit Saints-WWW ja Terror-JSW, lauantain loput pelit ja sunnuntain pelit.

**

Teksti: Terhi Teräväinen
Kuvat: Pekka Kaakinen

Turku Terror joukkuekuvassa pronssimitalit kaulassa
Turku Terrorin voitti masters-sarjassa pronssia. Kuva: Pekka Kaakinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän