Vuoden liitokiekkoilijat 2023

Ultimate.fin artikkelikuva 1

23.3. Espoon Leppävaarassa pelatussa sisäkauden finaalitapahtumassa palkittiin vuoden 2023 vaikuttavimmat. Uudistetussa formaatissa sai ensimmäisellä kierroksella kuka tahansa jättää ehdotuksen vuoden vaikuttavimmasta perusteluineen. Kategorioita ehdotuksille oli kolme: vuoden liitokiekkoilija, vuoden junioriliitokiekkoilija ja vuoden liitokiekkoteko. Toiselle kierrokselle hallitus valitsi jokaiseen kategoriaan kolme ehdokasta, joista äänestettiin vuoden vaikuttavimmat. Muutoksen myötä saatiin nostettua esiin myös pelaajia ja tekoja, jotka ovat saattaneet jäädä muuten huomioimatta.

Vuoden junioriliitokiekkoilija

Vuoden junioriliitokiekkoilijaksi äänestettiin Sanna Jalovaara. Hän on pelannut erittäin vahvasti U17-sarjassa EUC:n riveissä, sekä ollut mukana aikuisten sarjatasolla mixedissä (ERHe), naisissa (Viima) sekä avoimessa (ERHe). Nuoresta iästään huolimatta on hänet tunnistettu jo kentällä yhdeksi avainpelaajaksi, joka tulee erityisesti huomioida eri kuvioissa. 

Ultimatea Jalovaara on harrastanut vasta reilun vuoden verran, mutta lajin salat hän on omaksunut erittäin nopeasti. Entisenä koripalloilijana on hänelle kehittynyt erittäin varmat kiekonkäsittelytaidot. Lisäksi hänen pituutensa sekä atleettisuutensa ansiosta on hän erityisen merkittävä uhka ilmatilanteissa. Pelkästään sisäkaudella 2023 hän teki yhteensä 26 pelissä eri sarjatasoilla huimat 27 syöttöä ja 67 maalia. 

Sanna Jalovaara heittämässä kiekkoa
Sanna Jalovaara U20 Indoor Cupissa. Kuva: Santa Siņica

On ollu kiva pelata useammassa joukkueessa tällä kaudella ja se on kans kehittäny tosi paljon pelaajana. Kaikki on ottanu mut tosi ihanasti vastaan mikä on tuntunu kivalta. Vuoden junioriliitokiekkoilijaksi nimeäminen on superhieno juttu ja antaa mulle lisää motivaatiota treenata tulevalla kaudella!

Sanna Jalovaara

Vuoden liitokiekkoilija 

Vuoden liitokiekkoilijaksi äänestettiin Meeri Mäkihelmi erityisesti EUC:n juniorityön ansiokkaasta edistämisestä. Mäkihelmi on jo vuodesta 2018 alkaen ollut junioritoimintaa rakentamassa ja tekee edelleen pitkäjänteistä ja arvokasta työtä seuran ja lajin jatkuvuuden eteen. Nykyään EUC:n juniorit harjoittelevat säännöllisesti useamman kerran viikossa yhdessä ja valmennustiimiin on tullut mukaan Antti “AJ” Järvi.

Kuva: Inka Vaahtoranta

“Jo ehdokkuus vuoden liitokiekkoilijaksi tuntui tosi merkitykselliseltä. Koen, että tämä oli tärkeä huomionosoitus myös ns tavalliselle “seurapuurtamiselle”. Ruohonjuuritason kehittäminen on myös tärkeää, jotta saamme lajiin jatkuvuutta, toimivia rakenteita ja väyliä kasvaa lajin pariin jo junnuikäisestä alkaen. Haluankin siis nostaa hattua jokaiselle, joka jaksaa tehdä urheiluseuran eteen vapaaehtoistyötä. Tietysti myös se, että oma jo vuosien panos huomataan, tuntuu hyvältä :)”

Meeri Mäkihelmi
EUC kesän 2023 ensimmäisellä U17 SM-tourilla

EUC:n junioritoiminta on viime vuosina ottanut askeleita oikeaan suuntaan lajin tulevaisuuden takaamiseksi. Kaksi valmennettua harjoituskertaa viikossa sisä- ja ulkokaudella kertoo jo siitä, kuinka paljon sitoutuneita pelaajia toiminnassa on mukana. Toiminnan vakiinnuttamisessa on auttanut myös se, että mukana on pysynyt tuttuja kasvoja läpi vuosien niin valmennustiimissä, kuin junioreissa. Junioreiden vanhemmat ovat myös oppineet tuntemaan valmentajia ja joukkueen ympärille on muodostunut laajempi yhteisö. Mäkihelmen mukaan junioreiden kehityksen seuraaminen on vahvistanut hänen sitoutumistaan vielä entisestään.

Seura tukee junioritoimintaansa muutenkin kuin laadukkaan ja säännöllisen valmennuksen muodossa. Seura on esimerkiksi hankkinut junioreille pelipaitoja ja hoitanut turnausosallistumisten joukkuemaksut, madaltaen kynnystä junioreille ja perheille olla aktiivisesti mukana toiminnassa.  Valmentajien ei myöskään tarvitse itse kustantaa joukkueen valmennusta, vaan seura kattaa heidän matkakulunsa. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän