Mixed SM-tourin kärkisijasta käytiin kovaa kamppailua Tampereella

Ultimate.fin artikkelikuva 1

29.-30.6. Tampereen alueella pelattiin kesän ensimmäinen mixed SM-tour. Mukana oli yhteensä kuusi joukkuetta ympäri Suomen: Disqwalkers (JSW + Disquitos), ERHe, Helsinki Ultimate, Sakun Shakkinappulat (SaSha), Turku Terror ja kotijoukkue UFO. Viikonloppu tarjosi pelaajille hyvin vaihtelevia olosuhteita, kun lauantaiaamun sateet, sekä jatkuvat, puuskittaiset ja pyörivät tuulet olivat tuomassa haasteita peleihin. Turnaus pelattiin yhdessä kuuden joukkueen lohkossa, jossa kaikki joukkueet pelasivat kerran vastakkain round robin tyylillä.

Viikonloppuna käytiin jännittävää kamppailua tourin voitosta, joka ratkesi tällä kertaa espoolaisen ERHeen hyväksi. Tuloksia jouduttiin odottamaan viimeiseen asti, kun Helsinki Ultimate ja ERHe kohtasivat turnauksen viimeisessä ottelussa. Vaikka viimeinen ottelu kääntyi helsinkiläisten voittoon lukemin 11-9, onnistui ERHe silti voittamaan turnauksen ristiin menneiden pelien ansiosta. ERHe oli onnistunut lauantaina voittamaan kärkikamppailussa mukana olleen SaShan vakuuttavasti 14-9, kun taas Helsinki Ultimate oli hävinnyt SaShalle niukasti universe-pisteellä. Voittojen mennessä ristiin tarkasteltiin keskinäisten pelien maalieroa, jonka turvin espoolaiset veivät tourvoiton nimiinsä. Top 3 joukkueiden tasaisuudesta kertoo se, että jokainen sai viikonlopulta 4 voittoa ja yhden tappion. Maalierot olivat +24, +26 ja +28.

4.-6. sijat ratkesivat selkeämmin, kun kotijoukkue UFO sijoittui neljänneksi kahdella voitolla ja kolmella tappiolla, Disqwalkers viidenneksi yhdellä voitolla ja neljällä tappiolla, sekä Turku Terror kuudenneksi viidellä tappiolla. UFO onnistui kuitenkin näyttämään kilpailukykynsä pelaamalla ERHettä vastaan tiukan 11-13 tappion lauantaina. Disqwalkers ja Terror eivät onnistuneet samalla tasolla haastamaan kärkijoukkueita, vaikka yksittäisiä huikeita suorituksia ja tiukkoja tilanteita peleissä nähtiinkin paljon.

Seuraava mixed SM-tour pelataan syyskuun ensimmäisenä kokonaisena viikonloppuna 7.-8. päivä. Kilpailu kärkisijoista on vielä täysin auki ja erityisesti menneen tourin top 3 käy siitä kovaa kilpailua. SaShalla on tiukin paikka, kun finaaliin pääsee todennäköisesti vain voittamalla seuraavan tourin. ERHeen taso on ollu huimassa nousussa viime vuosien aikana ja mielenkiinnolla odotamme, onnistuvatko espoolaiset jatkamaan kovia otteitaan syksyllä ja kilpailemaan seuran historian ensimmäisestä SM-tason kultamitalista.

Disqwalkers, UFO ja Terror myös osoittivat viikonloppuna kykenevänsä pelaamaan erittäin laadukasta ultimatea, kunhan vain saavat karsittua suurimmat virheet pois pelistään. Joukkeuiden keskinäiset ottelut osoittivat myös, että tulevat kamppailut voivat päättyä kenen tahansa hyväksi. Seuraavalla tourilla voivat sijoitukset vielä kääntyä mihin suuntaan tahansa, eikä selkeää ennakkosuosikkia enää sarjasta löydy.

Tourin sijoitukset:

  1. ERHe
  2. Helsinki Ultimate
  3. Sakun Shakkinappulat
  4. UFO
  5. Disqwalkers
  6. Turku Terror

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän