U17 SM-Tour 1 – Espoolaiset pysäyttämättömiä

EUC:n joukkuekuva

U17-sarjan ensimmäinen SM-Tour pelattiin Vihdissä lauantaina 15.6. Turnauksessa oli mukana neljä juniorijoukkuetta: Helsinki, EUC, LeKi ja järjestäjäseura ViRHe. Pelien tilastot voi tuttuun tapaan käydä katsomassa www.ultimate.fi/pelikone.

Viikonloppu meni EUC:n osalta varsin mallikkaasti. Kolmella voitolla ja häikäisevällä 39-5 maalierolla keräsivät espoolaiset ensimmäisen tourin voiton taskuunsa. Normaalia kapeampi rosteri ei selvästi tuonut mitään ongelmia. EUC:n pelaajista suuri osa oli myös hakemassa pelituntumaa ja kokemusta edellisellä viikolla aikuisten SM-sarjoista Otson ja Viiman riveissä, mikä varmasti omalta osaltaan auttoi viikonlopun suorituksia.

Toiseksi tourilla sijoittui LeKi kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla, sekä vakuuttavalla 27-16 maalierolla. Toisesta sijasta LeKi saa hyvin arvokkaita sijoituspisteitä syksyn finaalitapahtumaa silmällä pitäen.

Kotijoukkue ViRHe onnistui yhden voiton ja tourin kolmossijan turvaamaan itselleen. Suuria muutoksia kokenut rosteri oli saanut myös vahvistuksia Turusta Turku Terrorin junnuista. Joukkueen instagramissa jaettiin tunnelmia tourilta, ja vaikka tuloksellisesti jäätiin alle oman tason, oli yleiset fiilikset hyvät. Turnauksesta tuli paljon kokemusta ja oppeja, sekä yksilötasolla, että joukkueena. Myös silminhavaittavaa kehitystä tapahtui jo tourin aikana.

Neljänneksi tällä kertaa sijoittui Helsinki. Tuloksista piittaamatta helsinkiläisjoukkue suoriutui turnauksesta kiitettävällä tasolla tuomalla uusia pelaajia käytännössä kokonaisen joukkueen verran mukaan kilpailemaan. Seuran junioreille on varmasti erittäin motivoivaa päästä tutustumaan uusiin pelaajiin ja joukkueihin, sekä päästä näkemään erilaisia tapoja pelata ultimatea. Tourilta jäi varmasti käteen paljon oppeja, mitä lähteä kehittämään seuraaviin turnauksiin. Seuraavalla kerralla saatetaan nähdä jo täysin eri tasolla pelaava Helsinki.

Sijoitukset Tour 1 jälkeen:

  1. EUC
  2. LeKi
  3. ViRHe
  4. Helsinki

Seuraava U17 tour pelataan Espoossa 24.8.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän