Vaasa Saints juhlii 25-vuotista taivaltaan – ilmoittaudu mukaan!

Joukkuekuva Saintsin 20-vuotisjuhlista.

Vaikka Vaasassa on pelattu ultimatea jo 80-luvun puolivälistä lähtien, käynnistyi kaupungin puhtaasti ultimateen keskittyvä ympärivuotinen seuratoiminta kun Vaasa Saints perustettiin. Pasi Roimela ja Arttu Hautamäki kokosivat toukokuussa 1999 koolle Ville Roimelan, Mika Vartiaisen sekä Teemu Lempisen ja näin uusi seura sai alkunsa. Tähän aikaan ainut vapaa väri suomalaisessa ultimatepiireissä oli musta, ja siitä seura sai tunnusvärinsä – pärjättiinhän näin vain yksillä pelipaidoilla. Seuran logo oli syntynyt jo puoli vuotta aiemmin Pyhimys-elokuvan innoittamana Ville Roimelan kynästä.

Aktiivista seuratoimintaa ja pitkiä pelimatkoja 

Toiminta käynnistyi vauhdilla ja vuonna 2002 seuraa edusti kaksi avoimen sarjan joukkuetta, naisten joukkue sekä juniorijoukkue. Lukuisia pelimatkoja tehtiin startaten matkaan aamuneljältä seuran omistaman pikkubussin kyydissä. Seuran pelaajat lähtivät myös 2000-luvun alkupuolella kv-kentille, erityisesti juniorimaajoukkueen riveissä.

Alkuvuosina seura niitti menestystä pääosin juniorikentiltä, mikä muuttui menestykseksi aikuisten sarjoissa junioreiden varttuessa. Saintsin juniorijoukkue on voittanut useita suomenmestaruuksia sekä muita arvokisamitaleita. Saintsin avoimen sarjan joukkue voitti suomenmestaruuden talvella 2014 ja on sijoittunut useita kertoja SM-sarjan kärkikolmikkoon. Seuran mixed-joukkue on voittanut suomenmestaruuden vuosina 2012 sekä 2013. Saintsin naisten joukkueen paras sijoitus on SM-sarjan neljäs sija. Seura on kilpaillut myös kansainvälisillä kentillä. Saintsin mixed-joukkue sijoittui seurajoukkueiden EM-kisoissa Ranskassa vuonna 2013 kuudennelle sijalle ja kilpaili myös seurajoukkueiden MM-kisoissa vuonna 2014. Seuran viimeisin menestys on masters-mixed SM-hopea talvikaudella 2023.

Ennakkoluulottomia tempauksia ja yhteistyötä läpi Suomen

Historiansa aikana seura on muun muassa julkaissut omaa lehteään ja sillä on ollut (ja edelleen jossakin bittien syövereissä on) oma virtuaalinen liitokiekkomuseo. Seuran 10 ensimmäistä vuotta on taltioitu 100-sivuisen painetun historiikin kansiin. Saints tunnetaan Suomessa myös vuosittaisen NSUT-turnauksen järjestämisestä, jonka seura järjestää yhteistyössä Vaasan yliopiston ultimatekerhon Waasan WetoWoiman kanssa. Vuonna 2005 järjestetty NSUT XX -juhlaturnaus oli 49 joukkueellaan Euroopan suurin sisäturnaus.

Vuosien varrella Saints on kasvattanut useita huippuluokan pelaajia Suomen ultimatekentille, ja lisäksi Saints on toiminut kotiseurana Vaasassa opiskeleville ultimatenpelaajille. Saints on rohkeasti yhdistänyt voimiaan muiden joukkueiden kanssa mahdollistaen kilpailutoiminnan niin oman kuin muiden seurojen pelaajille aikoina, jolloin pelaajamäärät ovat olleet vähäisiä. Moni suomalainen ultimatenpelaaja onkin saanut vetää päälleen seuran mustan peliasun, ja niinpä…

Kutsumme sinut mukaan juhlimaan!

Seura kutsuu nykyiset ja entiset pelaajansa sekä Saintsin ystävät mukaan juhlistamaan merkkipaalua minipelireissuhenkiselle matkalle Uumajaan 13.-15.9.2024. Matka starttaa perjantaina 13.9. klo 16:45 Vaasan satamasta, josta Wasalinen uusi M/S Botnia Aurora -matkustaja-autolautta vie meidät Uumajan satamaan. Toinen lähtömahdollisuus on lauantain klo 9:00 aamulautalla. Lauantaina ohjelmassa on pelailua yhdessä uumajalaisten ultimatenpelaajien kanssa sekä juhlaillallinen. Vaasaan palataan sunnuntaina 15.9. klo 18:00.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen löytyy tästä linkistä: https://forms.gle/sUNPEe3WB1BVgTnt5

Pyydämme ilmoittautumaan mukaan sunnuntaihin 7.7. mennessä!

Lisätietoja juhlamatkasta saa myös seuran puheenjohtajalta Laura Haviselta (laura.havinen@gmail.com). 

Tekstin lähteenä on käytetty Vaasa Saintsin 10-vuotishistoriikkia, erityisesti Pasi Roimelan kirjoittamaa tekstiä seuran alkuvaiheista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän