Hietsu Beach Ultimate 2024 ennakko

Kuvakollaasi aiemmilta vuosilta

Huomenna pelataan Hietsussa!

Liitokiekkoliiton perinteinen, aloittelijoille suunnattu Hietsu Beach Ultimate järjestetään tänäkin vuonna Helsingissä Hietaniemen rannalla. Tänä vuonna olosuhteiden ennakoidaan olevan melko tuuliset ja ajoittain sateisetkin, mikä tuo peleihin oman mausteensa. Pelit pelataan 6.-7.7. Järjestelyistä vastaa jälleen ERHe Ultimate. 

Tänä vuonna turnaukseen ilmoittautui 16 joukkuetta, jotka on jaettu Power ja Challenger pooleihin sopivan tasoisten pelien takaamiseksi kaikille. Power pooleista aloittaa 8 joukkuetta ja Challenger pooleista 8 joukkuetta. Challenger poolissa menestyvät pääsevät ottamaan mittaa myös Power poolin joukkueista.

Turnauksen tämän vuoden ennakkosuosikkeja lienevät vuosien jälkeen pelikentille palannut UFBG sekä kovaa pelaava EsKon Levytys. UFBG (Ultimate Fighers and Baby Girls) teki vaikuttavan sisääntulon Jyväskylä Summer Start -turnauksessa keväällä ja EsKo:n pelaajat puolestaan ovat keränneet kokemusta kovatasoisista peleistä lähivuosina. Potentiaalisena kärkisijojen tavoittelijana saatetaan nähdä myös Power poolista aloittava ” 2000”, jonka rosteri kuitenkin säilyy vielä mysteerinä.

HBU:n kestokävijöistä paikalla nähdään tänä viikonloppuna mm. tamperelainen The Experience. Tamperelaisia löytyy myös Hikisen Ufon riveistä: tamperelainen ultimateseura UFO on yhdistänyt voimansa Vantaan LoHi-seuran (Loputon Hiki) kanssa.

Järjestäjäseura ERHe lähettää turnaukseen tänä vuonna huikeat 4 joukkuetta. Joukkueista 3 aloittaa Power poolista ja 1 Challenger poolista. Nähtäväksi jää, kantaako tämä riskialtis taktiikka hedelmää ja yltääkö joku erheläisistä top kolmoseen. Viime vuoden voittajajoukkue oli ERHeen “Hex on the Beach”.

Challenger poolista vauhtia viikonloppuun lähtee hakemaan ERHeen lisäksi moni U17-joukkue, jyväskyläläinen JSW, Espoon Kopsun toinen joukkue “EsKon Levähdys” sekä ToTo, jolta ei vielä turnauskokemusta joukkueena löydy, mutta intoa ja yritystä varmasti senkin edestä.

EUC:n kaksi pääosin U17-ikäisistä pelaajista koostuvaa joukkuetta EUCactus ja EUCalyptus lähtevät turnaukseen vahvalla luotolla omaan potentiaaliinsa ja viesti vastustajille onkin, että nyt kannattaa yrittää haastaa, koska muutaman vuoden päästä he saattavat olla täysin pitelemättömiä. Lisää U17-energiaa mukanaan tuo vihtiläinen ViRHe, jonka joukkue koostuu myös enimmäkseen junioripelaajista muutamilla alkuperäisillä ViRHeläisillä höystettynä. Junioripelaajia nähdään lisäksi vielä Helsinki Ultimate Teamin “Superjunnut++” -joukkueessa, joka koostuu Teamin junnuista, valmentajista ja vanhemmista. U17-pelaajat ovat jo päässeet ottamaan toisistaan mittaa yhdellä ulkotourilla. Viikonloppuna päästään näkemään, kuinka nuorten peli kulkee hiekalla ja kuka kerää menestystä. Intoa ja vauhtia ei ainakaa tule peleistä puuttumaan!

Pelipaikka: Hietaniemen uimaranta, Hietaniemenkatu, 00100 Helsinki
Aika: La 6.7. klo 10-16.00, su 7.7.
Aikataulut: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uSS3uMkIk3mxYUFJBP5kr4-gU6u1Wr5_0Ma82M5ixZg/edit?usp=sharing 

Tiedotuskanava: https://t.me/+7tKyDzJjewo2OGNk 

Joukkuekuvaukset: https://hietsubeachultimate.wordpress.com/hbu-turnaus/joukkueet/

Teksti: Tiia Junnikkala

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän