Lue tarkempi raportti finalistien ja pronssiottelujoukkueiden matkasta Pasilan finaalipäivään täällä: Finaalitapahtuman ennakkoasetelmat.

Avoin finaali: Vastakkain UFOn legendat – SOS

VESA PÄMPPI, UFO legendat

Vesa on Tampereen legenda, joka on parin hiljaisemman vuoden jälkeen syttynyt taas peleihin – pelimies kun on sisimmältään.

Oman joukkueen vahvuudet finaalissa: ”Koko vuoden on ollut hauska pelata, on sellainen kokonaisvaltainen rentous, mikä näyttää sopivan UFOlle paremmin kuin takavuosien hampaiden kiristely. Päämääränä oli kauteen lähdettäessä pitää hauskaa divarissa, mutta finaaliin päädyttiin. Kyllä tosipaikan tullen peli halutaan aina voittaa, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään finaaliin.”

Vastustajassa mietityttää: ”Tällä kaudella ei olla pelattu vastakkain, joten vastustajasta ei tiedetä paljoakaan. Paanis (Mikko Paanasalo) on aina kova, samoin Kimmo (Kinnusen) legendaarinen kiertelevä scuba on myrkkyä. Perinteisesti aiemmin runkosarjoissa voitot on menneet suht tasan, mutta SOS on aina kirinyt ratkaisupeleissä ohi, kun UFO on ruvennut jännittämään. Ehkä tänä vuonna käy toisin…”

KIMMO KINNUNEN, SOS

Kimmo on SOSin luottopelaaja ja omaa tamperelaisia pelottavan heittokäden.

Oman joukkueen vahvuudet finaalissa: ”Meidän armoton yrittäminen ja peräänantamattomuus yhdistettynä peli-iloon on toimiva yhdistelmä. Mukana on paljon nuoria innokkaita poikia, jotka palavat näyttämisen halua.”

Vastustajassa mietityttää: ”Legendat on siten tuntematon, että tällä kaudella ei olla pelattu vastakkain, mutta toki finaaliin pääsijä on aina varteenotettava vastustaja. Lisäksi se iän ja kokemuksen tuoma nokkeluus mitä Legendoilta löytyy, pitää ottaa vakavasti. Erityisvartioinnissa on ainakin joka paikan työmyyrä Tommi Rättö sekä alakerran kovat heittäjät.”

Naisten finaali: Vastakkain Viima 1 – Team 1

HENNA TANSKANEN, Viima 1

Henna on Viiman ja koko naisten SM-sarjan syöttöpörssin kärjessä ja myös naisten maajoukkueen luottopelaaja.

Oman joukkueen vahvuudet finaalissa: ”Kokemus ja hyvä yhteispeli. Meillä on hyvä kausi alla, ja on syntynyt rutiini voittamiseen. Aina myös sytymme taistelemaan finaaliyleisön edessä.”

Vastustajassa mietityttää: ”Team on aina arvaamaton ja pelaa yllätyksellistä peliä. Tänä vuonna joukkue on todella kova, joten odotamme innolla tätä kohtaamista, kun pääsemme pelaamaan oikeasti kovaa jengiä vastaan. Harvoin näkee samalla kentällä Fiinaa (Hiitola), Hosua (Hanna Öunap), Pirreä (Pirjo Hästbacka) ja Marjaa (Elonheimo). Edellinen tämän kauden peli oli tiukka ja hyvä peli molemmin puolin, loppui meille 15-13, joten hyvä finaali on tulossa.”

MARJA ELONHEIMO, Team 1

Marja on Teamin kokeneimpia pelaajia. Niin syöttö- kuin maalintekokäsikin on kunnossa, ja Marjan kannustusäänen kuulee todennäköisimmin kovimpana kentän laidalta.

Oman joukkueen vahvuudet finaalissa: ”Team on yhdistelmä nuoria janoisia pelaajia ja pitkään pelanneita konkareita, ja pelaamme ennakkoluulotonta peliä.”

Vastustajassa mietityttää: ”Se, kun Viima aina tykkää syttyä tärkeisiin peleihin ja pelaa voitosta loppuun asti. Meillä on kyllä nyt kova nälkä myös. Eli molemmat haluavat huomenna voittaa, katsotaan sitten, kumpi haluaa enemmän!”

Koonnut: Annariikka Marttinen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?