16.4.2012 / Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen. Niillä sanoilla alkaa J. L. Runebergin kirjoittama kansallislaulu. Se on laulu, joka raikaa kaikissa suurissa urheilujuhlissa suomalaisten menestyksen kunniaksi. Sen tahdit eivät ole kuitenkaan kovin tunnettuja kansainvälisissä ultimatepiireissä – vielä. Seuraava, menestyvä sukupolvi on jo kehittymässä ja Sakain MM-kisajoukkueiden lisäksi Irlannin Juniori-MM-kisoihin lähtevät edustamaan tyttöjen U20-, avoimen U20- ja valmentajan löytyessä myös U17-joukkueet.

Ensimmäinen maajoukkueleiritys tapahtui 14-15.4. Vesilahdella, jossa nuoret uhmasivat kevään pyhää kolminaisuutta: vettä, tuulta ja kylmyyttä. Ne eivät kuitenkaan haitanneet nuoria, joita saapui noin 40 eri puolelta Suomea. Laumaa kaitsemassa olivat tyttöjen valmentajat Terhi Teräväinen (kuvassa oik.) ja Sanna Leino sekä avoimen Jarno Sihvo ja Antti Järvi.

Viikonlopun suurimmaksi haasteeksi nousi kovat tuulenpuuskat. Pelaajien fiilistä se ei kuitenkaan haitannut ja kaikki valmentajat olivat positiivisesti yllättyneitä junoreiden heittotaidoista. Vaikka tapahtuma oli mukava sosiaalitapahtuma nuorille, olivat kaikki pelikentällä keskittyneitä ja motivoituneita antamaan näyttöjä Irlantiin.

Leirejä tullaan tästedes järjestämään kerran kuukaudessa aina elokuuhun saakka, jolloin kisat pidetään. Avoimen joukkueen osalta valintoja saadaan viel odotella kuukauden verran, mutta tyttöjen joukkueeseen on valittu tällä hetkellä 15 osanottajaa:

Ala-Mikkula Anni (SOS)
Huhtinen Inka (SOS)
Jokinen Anni (SOS)
Paunonen Heidi (SOS)
Peltonen Emma (SOS)
Tamminen Emilia (SOS)
Nissinen Milla (LeKi)
Orhanen Saara (LeKi)
Riikonen Sanni (LeKi)
Kauppi Hanna (EUC)
Reunanen Hanna (EUC)
Tammilehto Anna (EUC)
Niemelä Viivi (Saints)
Saha Sofia (Saints)
Näsänen Eevi (Salko)

Valitettavasti kaikki eivät mahtuneet kisakoneeseen, mutta sekä Terhi että Sanna pitävät karsimista positiivisena ilmiönä. Niin ilkeältä kuin se tuntuukin. Lopullisen joukkueen muodostamista helpottivat muutama selkeä valinta, jotka muodostavat joukkueen selkärangan. Ultimate.fi toivottaa menestystä tytöille.

Päälliköt joukkueiden takana

Jarno (kuvassa oik.) ja Antti pitävät valmentajan työtä mielenkiintoisena. Omia nuoruusvuosia muistellen maajoukkuekisat olivat ainutlaatuisia pelikokemuksia ja on hienoa olla mahdollistamassa samoja kokemuksia nuoremmille pelaajille.

Terhi näkee valmentajakokemuksen olleen avartavaa itselleen pelaajana. Asioiden selittämiseksi on joutunut käymään syvällisempää mietintäprosessia, joka kehittää ymmärrystä tekemisistään. Sanna on suhtautunut valmennukseen tunteellisemmin ja kuvailee sydämensä sykähtäneen ihanan tyttöjoukon ympärillä.

Avoimen U17-rinkiläiset odottelevat yhä kuitenkin omaa valmentajaansa. Mikäli kiinnostuksesi heräsi niin laita pikaisesti sähköpostia osoitteeseen juniorijaosto[at]liitokiekkoliitto.fi.

Irlannin pääkaupungissa Dublinissa järjestettävät WJUC 2012 on 12-18. elokuuta. Lentoliput ovat myynnissä nyt, joten osta omasi ennen kuin on liian myöhäistä.

Teksti: AO / Ultimate.fi

1 KOMMENTTI

  1. Miksi ei mixedin maajoukkuepelaajia ole missään näkyvillä?? Vai onko mixedin lopullisia valintoja tehty vielä??

  2. Hyvä kysymys. Odotellaan mixed-maajoukkueen ilmoitusta asiasta. Valinnathan tehdään mixedissä aina jonkun verran avoimen ja naisten jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?