OLYMPUS DIGITAL CAMERAKesän 2013 SM-Tour käynnistyy Helsingin Siltamäen kentillä 8.-9.6. SM-Tourin yhteydessä pelataan lauantaina myös niin sanottu B-Tour, jolla pelaavat harrastajatason joukkueet.

Tourilla on jälleen mukana runsaasti joukkueita, myös ulkomailta. Avoimessa sarjassa venäläiset Shadows, Jupiter ja Sokol haastavat suomalaiset, ja naisissa Cosmic Girls ja Flying Steps.

Ennakkooon katsottuna uutta Touria hallitsee asetelma ”Etelä-Suomen maajoukkue” (Otso) vastaan muu Suomi. Otso on hamunnut siipiensä suojiin EM-karsinnat mielessään myös SOSin pelaajia, eikä Sipoo lähde kauteen lainkaan omalla joukkueella. UFO, Saints, Team ja Disquitos ovat haastajia, kenties tässä vahvuusjärjestyksessä. Otso 2:ssa on tuntemattomampia nimiä, mutta vetäjänä konkari Ilkka Vaahtoranta, joten sen sijoituspaikkaa haastajajoukossa on vaikeampi arvioida.

Naisissa Viima puolustaa jälleen ulkokauden mestaruutta, mutta joukkue tuskin pitää tämän kauden menestystä itsestään selvänä. Halukkaita haastajia löytyy edelliskauden mitalipelijoukkueista Atleticosta ja UFOsta. Ei pidä myöskään unohtaa Teamia, josta on kuitenkin siirtynyt muutamia erittäin kokeneita pelaajia (mm. Hanna Öunap, Pirjo Hästbacka) kokoelmajoukkue Welldoneen. Siitä löytyy nimensä mukaisesti kypsään ikään ehtineitä pelureita.  Pelaajakokoonpanoja on siis monenlaisia, ja Tour voi osoittautua yllätykselliseksi. Disquitos on myös mukana, ja mikäli joukkueen kehityskäyrää on katsominen, tänä vuonna taas entistä kovempana haastajana kärkijoukkueille. Saints puolestaan lähtee tutusti kauteen rosterilla, josta löytyy osaamista mutta ei välttämättä leveyttä, ja samanlainen tilanne on SOSissa.

Ulkomaiset joukkueet eivät kerää Tour-pisteitä, vaan niiden sijoitukset pyyhitään lopullisesta tulosluettelosta ennen suomalaisjoukkueiden keskinäistä pistelaskua.

B-Tour tarjoaa harrastajajoukkueille mahdollisuuden päästä pelaamaan hyviä nurmipelejä SM-Tourin ohessa, ja niinpä Siltamäen kuudella kentällä riittääkin vilskettä viikonloppuna aamusta iltaan. Pelit alkavat kumpanakin aamuna yhdeksältä, ja sunnuntaina naisten finaali pelataan klo 15 ja avoimen finaali klo 16.30.

Tule mukaan katsomaan suomalaista huippu-ultimatea kesän ensimmäiselle Tourille!

SM-Tour 1: Joukkueet ja peliaikataulut Pelikoneessa >>

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?