Lecco_kentat_2014_WJUC_WUCC
Leccon kentät. Sää on ollut helteisen painostava, eivätkä sadekuurotkaan ole viilentäneet oloa.

Tiistaina saatiin alkulohkopelit päätökseen junioreiden MM-kisoissa. Sää sotki osaa lohkopeleistä erityisesti maanantaina, ja järjestäjät ovat varoittaneet, että keskeytyneet pelit saatetaan jättää kokonaan pelaamatta. Myös aikataulua ja formaattia muutettiin keskiviikon jatkopelejä varten.

Myös jatkossa joukkueita kehotetaan pelaamaan jokainen peli täysillä, mikäli olosuhteet vielä aiheuttavat muutoksia peliaikatauluihin.

Tulosten saaminen kisoista on edelleen takkuista, sillä tulospalvelu ei toimi aukottomasti ja kisasivut päivittyvät jos päivittyvät. Ultimate.fi tekee kuitenkin parhaansa tiedon onkimiseksi paikan päältä.

Paitsi sää, vähintäänkin mielenkiintoinen on myös kisajärjestäjien tarjoama asuntolamajoitus – asuntolana toimii nimittäin iso teltta. Yhdysvaltain joukkueet eivät ilmeisesti retkielämästä piittaa, sillä kaikki USAn joukkueet siirtyivät saman tien muuhun majoitukseen. Suomen joukkueen olosuhteet ovat olleet siedettävät eikä melua ole ollut liikaa, tuuli tosin kuulemma kiskoo telttaa öisin ja lämpötila laskee jopa viileän puolelle. Keskiviikkona kisajärjestäjät julkaisivat majoitusta koskien lausunnon, jossa kerrotaan majoitukseen tehtävistä parannuksista ja pyydetään anteeksi majoituksen alhaista tasoa.

Tiistai: Tytöille hieno voitto Uudesta-Seelannista

Tiistaina Suomen tytöt ottivat tappion etukäteen todella kovalta Saksalta lukemin 6-17, mutta voittivat vähintään yhtä hienosti Uuden-Seelannin 17-5. Tytöt jatkavat näin kahdella voitolla powerpooliin, ja keskiviikkona vastassa heti kivenkovat Japani ja USA.

Tiistai: Pojille tappiot Sveitsille ja Israelille

Suomen pojat hävisivät tiistaina Sveitsille 10-17. Pelin alku oli tiukka, mutta Sveitsi pystyi ottamaan uuden vaihteen ensimmäisen puoliajan loppuun ja piti johdon loppuun saakka. Sveitsi pelasi träppäävää puolustusta joka alussa vaikeutti Suomen peliä, mutta hyökkäys parani loppua kohden.

Israel on pelannut vakuuttavasti ja pelasi jopa Yhdysvaltoja vastaan ensimmäisen puoliajan 7-8. Suomen Israel-peli alkoi todella lämpimässä säässä.

– Hyvä ja tasainen alku jälleen, mutta Israel onnistui karkaamaan isoon johtoon varmalla ja rauhallisella hyökkäyksellä. Me puolestaan teimme liikaa virheitä varsinkin maalin lähellä, kertoo valmentaja Jarno Sihvo.

Puolustuksessa Suomi kokeili monenlaista, ja Israelin ollessa jo lopettamassa peliä Suomen timanttipuolu alkoi toimia ja otti muutaman katkon.

– Yhden näistä katkoista kruunasi kaikkien aikojen Greatest, jossa Jaakko Junttu heitti pitkäksi menneen maaliheiton takaisin pelialueelle ja Milo Brown korjasi sen uskomattomalla dyykillä aivan maanrajasta. Israel kuitenkin sai klousattua pelin 7-17, mutta heidän valmentaja päivitteli, kuinka suomalaiset ei ikinä lopeta!

Keskiviikkona pojilla vastassa ainakin Espanja.

Kaikki kisalinkit

Junioreiden MM-turnaus 2014 pelataan Italian Leccossa. Suomesta turnaukseen osallistuvat alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet. Kisat päättyvät lauantaina 26.7. finaaleihin.

Suomen junioreiden fanisivu Facebookissa (Suomen joukkueiden kuulumisia ja fanitusta) >>

WJUC2014 KESKIVIIKON peliaikataulut (pdf) >>

WJUC2014 kisasivut (yleistietoa kisoista) >>

WJUC2014 Tulosseuranta (pelien tuloksia livenä) >>

WJUC2014 Facebookissa (nopeita kisapäivityksiä esim. säätilanteesta) >>

Ultimate.fin maajoukkueuutiset (kaikki MM-kisoista Ultimate.fissä!) >>

Huom. Juttua muokattu 24.7.2014. Lisätty maininta kisajärjestäjien tekemästä lausunnosta majoitusta koskien.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?