WUCC2014_Tommi_Ratto_UFO_masters_pieni
UFO mastersin Tommi Rättö venyttää tiistain ottelussa japanilaista Vigiä vastaan. Vigi selviytyi myös kahdeksan parhaan joukkoon. Photo source: japanultimate.jp

Seurajoukkueiden MM-kisojen keskiviikkoon mahtui suomalaismenestystä, kun UFO Masters varmisti huikealla 17-16-voitolla paikan turnauksen kahdeksan parhaan joukossa.

WUCC jatkuu vielä torstain ja perjantain sijoituspeleillä, ja perjantaina pelataan myös masters-sarjojen finaalit. Lauantaina vuorossa ovat mixedin, naisten ja avoimen sarjan finaalit sekä päätösseremoniat.

Suomen joukkueiden kisasähkeet: Keskiviikko

Welldone

”Naisten masters-sarjassa pelataan sijat 1.-4., kaikki muut sijat menevät round robinissa jo pelattujen pelien perusteella. Jos Welldone mieli semeihin, niin keskiviikolta oli pakkovoitot edessä. Päivän ensimmäisessä matsissa kaatuikin Australian Primal 15-5. Omassa pelissä pitkät kulki, ja kantoi maaleihin asti. Hyvä peli, mutta seuraavaksi lähdettiin iltamatsiin kaatamaan Saksan Golden GIrlsiä. Siellä tie kävi kuitenkin tiukaksi. Panoksena oli hyvin todennäköinen paikka semeihin (sijoihin 1-4), mutta hävittiin matsi 11-15. ”Tyttökullat” puolustivat tähän mennessä koviten. Pieni uumahdus ja muutamat poisheitot matsin keskivaiheilla kostautuivat. Taistelimme kuitenkin ihan loppuun saakka. Tyttökullat olivat parempia, mutta häviö ketuttaa!”

UFO Masters

”Aamulla oli toisinto viime vuoden EM-finaalista kun vastassa oli Britannian Zimmer. Brittipojat olivat kuitenkin kovempia 8-15. UFO mastersilla oli iltapäivän päätteeksi edessä vielä toinen tilaisuus varmistaa paikka kahdeksan joukossa niin ikään brittiläistä BAFia vastaan. Ottelu oli äärimmäisen tasainen, mutta toisella puoliajalla BAF veti parin pisteen kaulan. UFO kuitenkin kuroi pelin tasoihin ja onnistui sinnikkäällä puolustuksella ottamaan katkot, useimmiten maalitilanteissa, ja pääsi ohi tilanteeseen 16-14. Tavoilleen uskollisena voitto ei kuitenkaan maistunut joukkueelle vielä heti, vaan BAF päästettiin muutaman hätiköidyn heiton ja BAFin venytyskatkojen jälkeen jälleen kerran universe pointiin tilanteessa 16-16. UFO masters lähti hyökkäämään, mutta menetti kiekon upsiheitolla, johon puolustaja ehti venymään viime hetkellä väliin. UFO sai kuitenkin kiekon takaisin, mutta vain menettääkseen sen uudestaan epäonnistuneeseen pitkänheittoon. BAF eteni jälleen lähes toiseen päähän ja laukaisi murhaavan näköisen pitkän luottaen kärkipelaajiensa pituuteen ja ponnistusvoimaan. Peli näytti jo menetetyltä, mutta tällä kertaa korkeimmalle UFO mastersin maalissa nousi sinipaitainen pelaaja, Matti Kajaste, jonka sankarillinen katko toi kiekon takaisin UFO mastersille. Tällä kertaa kiekko vietiin taas toiseen päähän kymmenen metrin päähän maaliviivasta, jossa Kajasteella itsellään oli kiekko kädessä. Virhetilanteiden sävyttämä piste keskeytyi vielä kertaalleen, ja sitä seuranneen keskustelun aikana suomalaiset ehtivät sopia suomeksi, mitä seuraavaksi tehdään. Kiekko tuli peliin, Tommi Rättö piikkasi maalin takaa puolustajansa ohi suoraan etukulmaan, johon tuli Kajasteen tarkka heitto: voitto! UFO Masters eteni kahdeksan parhaan joukkoon yhdessä mm. Yhdysvaltain, Japanin, Britannian, Australian ja Kanadan parhaiden masters-joukkueiden kanssa.”

Vaasa Saints

”Voitettiin brasilialainen 7 Bees 13-12. Vaikka peli oli tasainen, oltiin niskan päällä koko ajan. Vähän tiukaksi meni tosin lopussa, mutta hyökkäys hoiti 12-12-pisteen kotiin. Iltapäivällä pelattiin hurmio-ottelu australialaista Hippoa vastaan. Pidettiin omat hyökkäykset ja tuli hyviä onnistumisia niin joukkueena kuin henkilökohtaisesti. Voitto luvuin 15-9. Pelataan jatkossa sijoista 25.-32.”

Atletico

”Tico-Riot 4-15. Huolellisemmalla pelillä olisi tullut enemmän maaleja, mutta vastustaja rankaisi menetyksistä hyvin. Tico-Huck 4-15. Sama juttu eli huolellisuutta viimeistelyyn tarvitaan, jotta voidaan antaa kovempi vastus.”

UFO

”UFOn naisilla oli edessään vain yhden ottelun päivä, ja vastassa isäntämaan Italian Slush. Italiaanot poimivat kätsinsä hyvällä pronsentilla eikä UFO saanut hyökkäystään kulkemaan tiukan puolustuksen ahdistamana, ja ensimmäinen puoliaika oli rumannäköistä. Toiselle puoliajalle Tampereen tytöt kuitenkin piristyivät vähän ja saivat muutamia maaleja. Etumatka oli kuitenkin liian iso, ja voitto selkeästi Slushille.”

Otso

”Päivän ja jatkolohkon ensimmäisessä pelissä otettiin voitto Puolan Mojrasta lukemin 15-10. Jälkimmäisessä pelissä kohdattiin Saksan kärkijoukkue Bad Skid, joka oli maalierolla tippunut kärkikahinoista. Otso aloitti vahvasti ja vei ensimmäisen puoliajan 8-6. Toisella puoliajalla vastustaja paransi otettaan ja sai paremmin hyödynnettyä puolustuksen katkot. Saksalaiset veivät pelin lopulta 11-15, mikä tarkoittaa, että Otso taistelee loppukisoissa sijoista 33-40.”

Kisalinkit

Ultimate.fin MM-uutiset

WUCC2014 kisasivut & Facebook-sivut & Twitter

WUCC2014 tiistain peliaikataulut (PDF)

Pelien tulokset (Ultiorganizer)

Pelit netissä: Skyd-nettistriimi 

Leccoed – kun kaikki menee päin leccoa…

Suomen edustusjoukkueet WUCC2014:ssä

Avoin: Otso
Naiset: Atletico ja UFO. Lisäksi suomalaisia pelaa saksalaisessa U de Cologne -joukkueessa.
Mixed: Saints
Avoimen masters: UFO
Naisten masters: Welldone

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?