IMG_20160608_133836
Pojilla oli raksalinja kunnossa alusta asti.

Keski-Suomen Liikunta järjesti 6.–9.6. lasten liikuntaleirin, jossa lapset pääsivät monipuolisesti kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja. Tänä vuonna mukana oli myös
ensimmäistä kertaa ultimate, jota minä lähdin ennakkoluulottomasti ohjaamaan. Leirille osallistui parisataa lasta, jotka olivat iältään 8–12-vuotiaita. 

Tavoitteeksi asetin itselleni tutustuttaa lapset ultimateen ja se pitäisi tehdä mahdollisimman hauskalla tavalla.

Oman haasteensa tähän soppaan toi puuskittainen tuuli, jossa kokeneenkin pelaajan olisi ollut vaikea heittää. Emme antaneet tuulen haitata emmekä myöskään tehneet peleistä liian monimutkaisia liikojen sääntöjen kautta. Harjoittelimme niin heittämistä ja kiinniottamista kuin puolustusta parilla harjoituksella ennen peliä. Lisäksi leikimme ja kisailimme, ettei touhu olisi mennyt liian yksipuoliseksi.

Leiri oli ohjaajalle hyvin opettavainen. Välillä oli vaikeaa pitää positiivisuus yllä, mutta myönteisen palautteen tehon huomasi leirillä todella hyvin. Ohjauskertaa ei kannattanut suunnitella liian tarkkaan, koska se ei olisi kuitenkaan mennyt siten. Sen sijaan kaikesta oli oltava valmis joustamaan ja tarvittaessa valmis muuttamaan suunnitelmia. Haastavimmat teinit suorastaan täytyi huijata liikkumaan, mutta kun alkuasenteet sai murrettua, liikkuminen ja pelaaminen alkoi kiinnostaa.

IMG_20160608_103150
Kolmen päivän aikana kiekon perässä kirmasi yhteensä parisataa lasta.

Parasta oli nähdä lapsien innostuvan lajista ja se, että he oppivat aivan valtavasti puolentoista tunnin aikana. KESLIn leiri oli todella hieno tilaisuus päästä esittelemään lajia – ja myös helppo. Puitteet ja lapset oli järjestetty paikalle KESLIn toimesta, minun ei tarvinnut tuoda muuta kuin kiekot ja pistää pelit käyntiin. Kannattaa siis olla yhteydessä kaupungin liikuntatoimeen ja selvittää, millaisia aktiviteetteja lapsille ja nuorille järjestetään. Tällaiset valmiit tapahtumat kannattaa ilman muuta käyttää. Se on huomattavasti helpompaa, kuin järjestää itse. Juniorityöhön kannattaa panostaa, jos halutaan, että ultimaten tulevaisuus on turvattu myös 10 vuoden päästä.

– Juha Salmi
Jyväskylän Liitokiekkoilijat

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?