Kauden 2016-2017 näki avoimen sarjassa uuden voittajan, kun tamperelaisen UFOn ykkösjoukkue otti viisi voittoa ja ensimmäisen Tourin kruunun itselleen. UFO Akatemia oli myös voittamaton C-sarjassa. Naisten sarjan voittanut Atletico pelasi koko viikonlopun eri tasolla kuin vastustajansa.

Mestaruudesta toiseen porskuttava Atletico aloitti hallisarjan tutulla, vakuuttavalla otteellaan. Kottaraisten mahdollisuus tuoda kentälle viisi hyökkäys- ja puolustussuuntaan vahvaa pelaajaa milloin tahansa pohjusti joukkueen Tour-voiton. Atleticon vyöryvä hyökkäys ja terävä rytminmuutos vastahyökkäyksissä näki usein kiekon liitävän maalille jo ennen kuin vastustajan puolustus ehti asennoitumaan uuteen rooliinsa.

Paljon kehitystä täytyy tapahtua, mikäli Atleticoa mielitään haastaa tulevilla Toureilla. Lähimpänä on tällä hetkellä Helsinki Ultimate 1, joka oli A-sarjan toinen. Kolmanneksi pelasi Viima, jonka pronssiottelun lopun pussipuolustus sekoitti UFOn rytmin, ja Viiman kolme perättäistä maalia toi voiton 14-13.

B-sarjan voittanut UFO Ladies siirtyy pykälän ylemmäksi, mutta neljän joukkueen A-sarjasta ei putoa joukkueita, eikä viidennen (ja kymmenennen) joukkueen pisteitä jaeta ollenkaan. Alempien sarjojen muoto määräytyy ilmoittautuneiden joukkueiden mukaan. Tour-ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 11.12.

Naisten A- ja B-sarjan otteluita on katsottavissa Fanseat GO’ssa osoitteessa go.fanseat.com. Katsomiseen tarvit Fanseat-tunnuksen.

Tampere nousi miesten kärkeen

UFOn molemmat joukkueet selvisivät viikonlopusta voitokkaina.
UFOn molemmat joukkueet selvisivät viikonlopusta voitokkaina.

Uudessa kahdeksan joukkueen A-sarjassa pelattiin totutun round robinin sijasta alkulohkot ja pudotuspelit. A1-lohkosta jatkoon pääsivät Otso 2 ja Saints, jotka päihittivät LeKin ja viime kauden mestarin Otson. Otson tapauksessa täytyy kuitenkin huomioida, että joukkueiden kokoonpanot ovat hyvin erilaisia edelliskauteen verratuna. A2-lohkossa vahvimpia olivat UFO ja Terror ennen Teamia ja SOSia.

UFO ja Terror tapasivat toisensa vielä uudestaan finaalissa, kun UFO pehmitti Saintsin ja Terror Otso 2:n. Molempien otteluiden tulokset päättyivät 15-9. Finaaliottelu oli tuloksellisesti toisinto alkusarjasta, jossa joukkueet takoivat pisteitä taululle vuorotellen. UFO pääsi kuitenkin niskan päälle toisen puoliajan alussa repimällä muutaman pisteen kaulan, jonka se onnistui ylläpitämään loppuun saakka tulokseen 15-10.

A-sarja kutsuu Sleepwalkersia. Kuva: Ultimate Jyväskylä, Facebook
A-sarja kutsuu Sleepwalkersia. Kuva: Ultimate Jyväskylä, Facebook

Pronssia otti tällä kertaa Otso 2 ja Saints jäi neljänneksi. A-sarjasta alaspäin siirtyy LeKi ja sen paikan ottaa Jyväskylän Sleepwalkers, jota ei ole aiemmin talvikauden korkeimmalla tasolla nähty.

UFOn toinen joukkue UFO Akatemia oli C-sarjan valtias viidellä voitollaan ja vaihtaa sarjapaikkaa Otso 3:n kanssa.

Sarjatilanne

Avoin

1. UFO 100
2. Terror 99
3. Otso 2 98
4. Saints 97
5. Otso 96

6. Team 95
7. SOS 94
8. LeKi 93
9. Sleepwalkers 93
10. Alakoirat 91

11. Polli 90
12. Otso 3 89
13. UFO Akatemia 89
14. Team 2 87
15. Disquitos 86

16. ViRHe 85
17. FreezeBees 84
18. Sleepwalkers 2 83
19. WWW 82
20. LoHi 81

Naiset

1. Atletico 100
2. Helsinki Ultimate 1 99
3. Viima 98
4. UFO 97
5. UFO Ladies 96

6. SOS 94
7. Disquitos 93
8. Helsinki Ultimate 2 92
9. Terror 91
10. Atletico 2 89

11. UfoBees 88
12. Sleepwalkers 87

Artikkelikuva: Ultimateseura Atletico / Facebook

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?