Atletico voitti ultimaten seurajoukkueiden EM-kultaa naisten sarjassa. Finaalissa kaatui ennakkosuosikki Iceni 15-12.

Espoolainen Atletico oli voittamaton European Ultimate Championships Finals -turnauksen naisten sarjassa. Joukkue saapui Italian Caorleen voitettuaan ulkokaudella jo viidennen perättäisen SM-kultansa.

Naisten sarjan formaatti muodostui kahdesta kuuden joukkueen alkulohkosta, joiden neljä parasta jatkoi semifinaaleihin. Kovin alkulohkovastus tuli kotijoukkue CUSB Shoutilta, joka oli lopulta lohkon toinen. Semifinaalissa Atletico päihitti ranskalaisen YAKAn, joka myöhemmin voitti pronssia.

Ison-Britannian Iceni on naisten sarjan kestomenestyjä ja oli finaalin ennakkosuosikki tänäkin vuonna. Atleticon syöttöpeli oli erittäin terävää heti ottelun alusta ja varsinkin pitkät heitot olivat myrkkyä vastustajalle. Icenin pitkät syötöt jäivät monesti vain yritykseksi ”kottaraisten” puolustusprässin painostaessa huolimattomiin ratkaisuihin.

Finaalin loppuhetkillä nähtiin räjähtävä yksilösuoritus Anni Jokiselta, joka katkaisi Icenin syötön syöksyen (katso tästä: https://tellyo.pro/moment/16352). Jokinen laittoi saman pisteen päätteeksi ottelun päättävän maalisyötön Maria Noposen syliin. Atletico aloitti mestaruustuuletukset lopputuloksella 15-12.

Atletico juhlii mestaruutta. Kuva: Quentin Dupré la Tour

– Vaikea uskoa, että voitimme. Ehkä se realisoituu parin päivän aikana. Nyt on todella hyvä fiilis, iloitsee Atleticon Essi Inkinen.

Inkinen kertoo joukkueen tiedostaneen altavastaajan roolinsa Icenia vastaan. Finaalia varten laadittu taktiikka osoittautui toimivaksi ja joukkue jatkoi sen toteuttamista loppuun saakka. Erityisesti Atleticon junioripelaajat astuivat loppuottelussa esiin hyökkäämällä maalialueelle vahvalla itseluottamuksella.

– Monta vuotta vielä edessä ja nyt jo pystyvät pelaamaan tällä tasolla. Ei voi kuin valoisaa tulevaisuutta odottaa, Inkinen toteaa.

EUCF2017 järjestettiin Caorlessa, Italiassa 29.9-1.10. Miesten-, naisten- ja sekasarjaan osallistui yhteensä 48 joukkuetta ja noin 900 pelaajaa. Suomen toinen naisjoukkue Helsinki Ultimate ylsi hienosti viidenneksi. Lisäksi miesten 24 joukkueen sarjassa espoolainen Otso oli yhdeksäs ja Pirkanmaa United 15:s. EUCF-otteluita on katsottavissa Elisan Fanseat-palvelussa osoitteessa fanseat.com.

Naisten sarjan mitalistit. Kuva: Klára Matejková

Artikkelikuva: Klára Matejková

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?