Juhliiko tämä joukkue SM-kultaa Pasilassa? Kuva: Vaasa Saints

Talvikauden 2017-2018 toisen SM-Tourin voitot menivät Otsolle ja Atleticolle ensimmäisen osaturnauksen tapaan. Uusia hissijoukkueita ei ilmentynyt eli samat sarjanousijat ja -putoajat vaihtavat paikkaa ennen viimeistä SM-Touria.

Kiharainen kakkoslohko tasoitti avoimen sarjan kärkikamppailun

Turku Terror, joka oli ensimmäisellä Tourilla viides, näytti ottavan alkulohkovoiton toisella Tourilla. Otso 2, UFO ja Team vaikuttivat kaikki päätyvän vain yhteen voittoon. Ratkaiseva ottelu oli lopulta lauantain viimeinen peli Terrorin ja Otso 2:n välillä, jossa Otso 2:n tiukka yhden pisteen voitto nosti heidät neljän parhaan joukkoon. Ensimmäisen osaturnauksen kakkonen UFO ja nelonen Team jäivät alempaan nelikkoon.

Terrorin ja Otson välinen semifinaaliottelu oli erittäin aaltoileva ja molemmat onnistuivat tekemään neljä maalia peräkkäin. Tempo muuttui kuitenkin kotijoukkue Otson eduksi, joka vei voiton 15-10. Toisessa semifinaalissa Saints ja Otso 2 nakuttivat maaleja lähes peräjälkeen, mutta vaasalaisten kolmen maalin etumatka heti ottelun alkuun pysyi lähes muuttumattomana loppuun saakka. Tuloksena 15-12. Voittojen siivittämänä Otso juhli lopulta Tourin voittoa lukemin 15-10. Kolmanneksi sijoittui Terror.

Otso johtaa nyt sarjaa 200 pisteellä. Toisena on Saints 197 pisteellä. Terror ja UFO seuraavat perässä 194 pisteellä ja Team kärkkyy mitaliottelua 193 pisteellä. Otso 2 majailee 191 pisteen kohdalla.

Hallisarjan pistetilanteen näet tästä.

Juhliiko tämä joukkue SM-kultaa Pasilassa? Kuva: Vaasa Saints

Atletico ja Helsinki jälleen finaalin?

Naisten A-sarjassa sijoitukset neljän kärjen osalta pysyi samana kuin ensimmäisessä osaturnauksessa. Atletico pitää vieläkin kiinni voittoputkestaan Helsinki Movesin ja Viiman tarjotessa kovimmat haasteet. Lähimmäksi voittoa pääsi Viima 15-10-tuloksella.

Haastajien keskinäinen ottelu oli keikahtaa tällä kertaa Viiman eduksi, kun Movesin 10-8-johto keikahti Viiman eduksi 10-11 peliajan päättyessä. Selkä seinää vasten pelannut Moves sai kuitenkin kammettua voiton 12-11 ja petasi itselleen hyvät asemat viimeiseen osaturnaus. Mikäli Viima mielii päästä finaaliin, tulee sen käytännössä voittaa seuraava SM-Tour.

Atleticolla on hallussaan 200 pistettä, Helsinki Movesilla 198 pistettä, Viimalla 196 ja UFOlla 194.

Hallisarjan pistetilanteen näet tästä.

Oulun Disquitosin naiset sijoittuivat toisen SM-Tourin kokonaistilanteessa kymmenenneksi. Avoimen joukkue nousi takaisin B-sarjaan. Kuva: Disquitos

Ottelujen tulokset ja pöytäkirjat näet Pelikoneesta.

Sisäkauden kolmas ja viimeinen SM-Tour pelataan 17.-18. helmikuuta. Vierumäen urheiluopistossa pelaavat naisten A-sarja ja avoimen B-sarja. Kupittaan palloiluhalli isännöi avoimen A-sarjaa. Naisten B- ja C-sarja saapuu Lammin liikuntakeskukseen ja Avoimen C- ja D-sarja Huhtasuon koululle.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?