2016_MUU_Jyväskylä_Summer_Start_JSS_julisteJyväskylä Summer Start järjestetään neljättä vuotta peräkkäin kesäkauden avajaisturnauksena. Tänä vuonna ”Suomen Ateenassa” päästään pelaamaan Viitaniemen kisamontun tekonurmella kevennetyllä 5 vs. 5 mixed-formaatilla (kentällä oltava vähintään yksi nais- ja yksi miespelaaja) 21.5-22.5. Turnaus pelataan Power Pool -formaatilla, jossa joukkueet voivat osallistua kovempitasoiseen Power Pooliin tai rennompaan Challenger Pooliin, josta on mahdollista nousta mitalipeleihin asti.

JSS tarjoaa päivällä hauskojen ja tiukkojen pelien lisäksi mukavaa oheistoimintaa, kuten Gutsia, tuplakiekkoa ja vaihtuvia pelejä. Illalla puidaan päivän pelit ja otetaan ilo irti yhteisessä ruokailussa, johon yhdistetään maanmainio iltatilaisuus ja aamutunneille asti kestävät bileet. Mikä joukkue voittaa turnauksen himoitun korkeimman sijan, millä porukalla on paras meno kentällä, bailaavatko oululaiset myös tänä vuonna pisimpään ja onko kympin skumppaa tarjolla tänä vuonna? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen kasaamalla joukkueen turnaukseen!

Kokemuksia Summer Startista

JSW:n aktiivijäseniin kuuluva Juho Rajala on ollut mukana JSS-järjestelyissä jo parina vuonna. Haastattelimme Juhoa tämän vuoden Jyväskylä Summerstartiin liittyen.

Avaatko hieman JSS:n avainkohtia?

– JSS2016 järjestetään viikko ennen ensimmäistä SM-touria, joten tarjoamme hyvää valmistautumista ulkopeleihin monia eri joukkueita vastaan. Tänä vuonna tarjoamme Power Pool -formaatilla sekä haastavampia pelejä varsinkin touria ajatellen, että rennompia pelejä junioreille ja harrastelijoille. Turnaus järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä ja saimme siitä todella hyvää palautetta. Keväältä on puuttunut pidempi turnaus, joka tuo ultimaten harrastajat yhteen pelikentille ja kenttien ulkopuolelle. Lisäksi Jyväskylä on otollinen paikka keskellä Suomea. Ihmiset tuntuvat osaavan reitin tänne jo mukavasti.

Mitä uutta JSS tarjoaa tänä vuonna?

– Tärkeimpänä jo edellä mainittu Power Pool -formaatti. Haluamme tarjota kaikille 16 joukkueelle tasokkaat pelit. Turnaus on suurempi kuin aiemmin ja kiinnostusta onkin ollut ulkomailta asti. Lisäksi ruoka ja yhteinen iltatilaisuus kuuluvat hintaan. Tänä vuonna iltatilaisuuden ohjelmaan ja loppubileisiin on panostettu enemmän kuin koskaan! Junioreille pyrimme järjestämään yhteisen edullisen majoituksen.

Mitä sinulle on jäänyt parhaiten mieleen aiemmilta vuosilta?

– Järjestämiseen osallistuneena on ollut hienoa nähdä turnauksen kasvu ja kehittyminen vuosi vuodelta! Parhaiten mieleen jäi itsellekin yllätyksenä tullut viime vuonna Suomen ultimatepiirejä kohauttanut K-18 osuus iltatilaisuudessa, sekä oululaisten paljukuva. Jos näitä ei ollut kokemassa, kannattaa jo sen takia tulla paikalle. Itseäkin kiinnostaa mitä biletiimi keksii tänä vuonna.

2016_MUU_Jyväskylä_Summer_Start_JSS_Valtteri_Tarvus_VoteHaastattelimme myös Tampereen UFO:n riveissä pelaavaa Valtteri ”Wote” Tarvusta. Huhujen mukaan Wote dyykkaa keskimäärin neljä kertaa yhden pisteen aikana sarjapeleissä, haastaa jopa Oulun tanssilattialla, kestää Jyväskyläläistä huumoria ja aikoo osallistua tänäkin vuonna Jyväskylä Summer Startiin.

Monestiko olet osallistunut JSS-tapahtumaan?

– Joka vuosi on tullut paikalla käytyä. Viime vuonna sain kuitenkin aikataulut järjestymään vaan lauantaille, joten käytynä taitaa olla 3,5 kertaa.

Mikä on saaneet sinut lähtemään mukaan joka vuosi?

– JSS on ollut hyvä tapa siirtää ajatuksia pikkuhiljaa kohti kesää kun saa pelata talvella tutuksi tulleella 5v5-pelimoodilla, mutta joutuu keskittymään tuuleen.

Mitä jäi parhaiten mieleen viime vuoden JSS:sta?

– Viime vuoden JSS jäi parhaiten mieleen siitä, kun Lätty ei saanutkaan omaa joukkuetta kasaan ja turnaus meinasi jäädä väliin, kunnes Polli kyseli lisäpelaajia. Oli mukava päästä itselle uudempien naamojen kanssa pelaamaan.

Tapahtuman kotisivuilta lödät lisää tietoa ja linkin ilmoittautumiseen. Kasaa siis joukkue, valmistaudu kesäkauden avajaisiin ja muista ottaa juhlamieli mukaan, nähdään Jyväskylä Summer Startissa!

http://www.jklsummerstart.com/

Teksti ja kuvat: JSS

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?