Suomen Jere Manninen haastaa Merican Peter Niehia WMBUCC2018-kisoissa. Kuva: Badass-photos.com

Kesän 2019 arvokisakauden starttaa ensi viikolla rantaultimaten EM-kisat (European Beach Ultimate Championships, EBUC). Kisat isännöidään Portimãossa, Portugalin Algarvessa. Suomea edustaa kolme joukkuetta: Master Mixed (sekajoukkue, yli 33-vuotiaat miehet ja yli 30-vuotiaat naiset), Grand Master -miehet (yli 40-vuotiaat) sekä Great Grand Master -miehet (yli 48-vuotiaat).

Tällä hetkellä vain GGM-maajoukkueen ottelu tulee nähtäväksi livenä torstaina. Kisojen tulospalvelun osoite on live.ebuc2019.org.

Master Mixed

Rantaultimaten EM-kisojen Master Mixed -joukkueet.
Rantaultimaten EM-kisojen Master Mixed -joukkueet.

Master Mixed -sarjassa pelaa 12 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen alkulohkoon. Alkuottelujen jälkeen lohkon 1.-2. jatkavat ylempään jatkolohkoon, sijat 3-4. keskilohkoon ja sijat 5.-6. alempaan jatkolohkoon. Ylemmän jatkolohkon kaksi parasta jatkavat semifinaaleihin. Ylemmän lohkon kaksi huonointa sekä keskilohkon kaksi parasta pelaavat ristiottelun semifinaalipaikasta.

Suomen Master Mixed aloittaa urakkansa A-lohkosta ja saa vastaansa Ranskan, Ison-Britannian, Itävallan, Puolan ja kansainvälisen keräilyjoukkue Currier Islandin. Suomi on lohkonsa kolmanneksi seedattu isojen ultimatemaiden Ranskan ja Ison-Britannian jälkeen.

Suomi sijoittui Master Mixed -sarjan kahdeksanneksi rantaultimaten MM-kisoissa 2017.

Suomen Master Mixed

 • #26 Antinoja, Anna-Kaisa
 • #27 Hietanen, Sara
 • #4 Koski, Josefiina
 • #28 Lehtinen, Pauliina
 • #2 Leino, Maija
 • #20 Pekkola, Heidi
 • #8 Surakka, Susanna
 • #13 Ylönen, Reija
 • #5 Brunila, Totti
 • #80 Elonheimo, Antti
 • #23 Kitusuo, Jussi
 • #81 Koistinen, Tuukka
 • #12 Siitonen, Juha
 • #3 Siitonen, Simo
 • #62 Tuhkanen, Ville

Grand Master Miehet

Rantaultimaten EM-kisojen Grand Master Men -joukkueet.
Rantaultimaten EM-kisojen Grand Master Men -joukkueet.

GM-sarjaan osallistuu 10 joukkuetta, jotka pelaavat heti alkuun pre pool -ottelun: voittajat muodostavat ylemmän jatkolohkon, jossa kaikki tulevat etenemään kahdeksan parhaan joukkoon. Neljännesvälieräpaikat täydentää alemman jatkolohkon kolme parasta. Ensimmäisen ottelun voittanut joukkue voi tarvittaessa siis hiukan hengähtää, sillä tie pudotuspeleihin pysyy avoimena.

Suomen Grand Master -maajoukkueen odotetaan hotkaisevan turnauksen alkupalaksi 11 belgialaista vohvelia. Muita ottelupareja ovat Iso-Britannia-Portugali, Ranska-Italia, Ruotsi-Sveitsi ja Espanja-Saksa.

Kannusta Grand Master -joukkue voittoon! Näe ottelu Iso-Britanniaa vastaan suorana tulospalvelun etusivulla, WFDFn YouTube-kanavalla tai EBUC-kisojen Facebook-sivuilla keskiviikkona 8.5. klo 18.40 (16.40 paikallista aikaa)!

Suomen Grand Master Miehet

 • #11 Arimo, Tapio
 • #15 Asikainen, Toni
 • #8 Hästbacka, Pirjo
 • #29 Hästbacka, Mikael
 • #20 Nykänen, Viljami
 • #6 Oivio, Juhani
 • #40 Olvio, Teemu
 • #77 Pyhtilä, Jani
 • #99 Roth, Markku
 • #7 Rouhiainen, Juri
 • #3 Santtila, Juha

Great Grand Master Men

Rantaultimaten EM-kisojen Great Grand Master Men -joukkueet.
Rantaultimaten EM-kisojen Great Grand Master Men -joukkueet.

Euroopan rantaultimaten maajoukkuetasolla ensimmäistä kertaa pelattava GGM miehet -sarja sai kahdeksan osallistujaa: Itävalta, Saksa, Iso-Britannia, Ruotsi, Ranska, Hollanti, Suomi ja Currier Island. Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen ja neljä parasta jatkavat semifinaaliin.

GGM-maajoukkueen pelaajista valtaosa kilpaili jo viime kesänä seurojen rantaultimaten MM-kisoissa, jossa loppusijoitus oli mainio neljäs. Edelle ehtivät tuolloin Yhdysvallat, Kanada ja Saksa.

GGM-maajoukkueen ottelu Itävaltaa vastaan striimataan livenä torstaina 9.5. klo 16.20 (klo 14.20 paikallista aikaa).

Suomen Great Grand Master Miehet

 • #65 Isola, Petri
 • #14 Kerttula, Janne
 • #37 Koivikko, Jari
 • #71 Kuusinen, Janne
 • #20 Lehto, Tommi
 • #18 Luostarinen, Janne
 • #67 Mäki, Eerikki
 • #63 Mäkinen, Jari
 • #4 Manninen, Jere
 • #3 Miettinen, Marko
 • #8 Piippo, Petri
 • #7 Ristaniemi, Juhani
 • #10 Suoranta, Mikael
 • #17 Tapiovaara, Jouni
 • #24 Tehikoski, Timo
 • #9 Vaskio, Timo
 • #12 Villi, Mikko

EBUC2019-kisoissa pelataan rantaultimaten Euroopan mestaruudesta kahdeksassa eri sarjassa. Kisoihin osallistuu 1350 pelaajaa ja 88 joukkuetta 23:sta eri maasta. Ottelut pelataan viisi-vastaan-viisi-formaatilla. Kisojen kotisivut ovat osoitteessa www.ebuc2019.org ja kaikkia Suomen tuloksia voi seurata live.ebuc2019.org.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?