Suomi ja Irlanti ultimateottelussa.
Suomi ja Irlanti kamppailevat kiekosta. Kuva: John Kofi

Naiset: Matkalla viiden parhaan joukkoon

Naisten sarjassa Suomi näytti vahvalta voitettuaan neljännesvälierissä Hollannin selkeästi 15-9. Lennokas startti otteluun ja hyvä tempo piti loppuun asti, mikä salli Suomelle paljon lepoaikaa ennen seuraavaa koitosta.

YouTubeenkin striimattu puolivälieräottelu Irlantia vastaan oli tahtojen taisto, jossa saarivaltio otti muutaman pisteen kaulan ottelun alkupuolilla. Irlantilaisten paikkapuolustus hidasti Suomen etenemistä, joka eräässä pisteessä teki tarkkasilmäisen katsojan mukaan 77 syöttöä putkeen ennen kuin sai kiekon toimitettua maaliin.

Suomi pääsi paremmin vauhtiin mukaan ottelun edetessä ja ennen puoliaikaa tilanne oli 6-6. Ottelussa sattui hämmentävä tilanne, kun aikakaton vuoksi puoliajan olisi pitänyt alkaa irlantilaisten johdossa 6-7. Joukkueille tilanne ei kuitenkaan ollut selvä. Peli jatkui normaalisti ja Suomi teki melko vaivattomasti tasoitusmaalin.

Tasoituksen jälkeen selvisi, että joukkueet vahingossa sivuuttivat puoliajan. Tämä näytti ottelun kannalta ratkaisevalta, sillä Suomella olisi hyökkäysvuoro toiseen erään lähdettäessä. Keskustelun jälkeen joukkueet suostuivat pitämään puoliaikansa kahdeksannen maalin kohdalla.

Suomi otti kuin otti kahdeksannen maalin ja jatkoi tahtia toisen erän alussa. Peliajan käydessä jo melko vähiin, näytti vahvasti siltä, että Suomen kahden pisteen johto tarjoaisi riittävän puskurin ottelun loppuun saakka.

Suomi näytti karkaavan Irlannilta ottelun lopulla. Kuva: John Kofi

Fyysisesti ja henkisesti kuluttavan ottelun loppuvaiheilla molemmille joukkueille alkoi sattua tavanomaista enemmän virheitä, mutta suomalaisille niitä sattui harmillisesti muutama enemmän. Irlanti juhli voittoa 10-11.

”Iltapäivän peli pelattiin hohtavan kuumalla tekonurmella. Ottelu oli tällä kaudella jo kolmas kerta Irlantia vastaan. Tällä kertaa viimeinen piste kääntyi vastustajalle”, Elisa Pursiainen kertoo ja jatkaa:

”Turnaus ei kuitenkaan ole vielä päättynyt vaan huomenna on edessä kaksi viimeistä ottelua ja panoksena viides sija. Joukkueen todellinen tasohan mitataan vasta siinä, miten saadaan tämän päivän jälkeen peli rullaamaan!”

Mixed: Sijoille 13-16

Suomi ja Slovenia joukkuekuvassa. Kuva: Slovenian National Ultimate Teams

”Mixed pelasi neljännesvälierän Itävaltaa vastaan, jossa oman pelin kasaan saaminen oli vaikeaa. Peli päättyi Itävallalle 13-8. Päivän toisessa ottelussa samat vaikeudet jatkuivat, mutta pelattiin kuitenkin loppuun asti täysillä, vaikka harmitus edellisestä pelistä oli vielä takaraivossa. Slovenia-peli ei suosinut suomalaisia vaan päättyi Slovenian voittoon 15-9”, Emmastiina Salmela raportoi.

Korjaus 5.7. klo 13.10: Mixed pelaa sijoista 13-14. Korjaushetkellä Suomi oli voittanut toiseksi viimeisessä ottelussaan Unkarin selvästi 15-6. Viimeinen ottelu 13. paikasta on Sveitsiä vastaan.

Miehet: Sijoille 17-18

Torstaina miehet kohtasivat ensin Latvian. Tiukka ottelu päättyi valitettavasti Latvian iloksi 12-15. Joukkueen pelaaja Einari Leinonen kertoo, että hyökkäys ei aina toiminut toivotun lailla ja puolustuksen katkot eivät kääntyneet riittävän usein maaleiksi. Pettymys omaan suoritukseen oli suuri.

Suomi vie kiekon latvialaisten nenän edestä. Kuva: John Kofi

Illan ottelu Slovakiaa vastaan jatkui Suomen kannalta samoin ottein, mutta heikompi vastustaja antoi enemmän anteeksi: Suomelle voitto 15-7.

Miehet pelaavat viimeisen ottelunsa Puolaa vastaan sijoista 17-18.

Ensi kesänä Suomen kovin mixed-maajoukkue?

Uutisoimme eilen Suomen miesten joukkueen joutumisesta jonotuslistalle ensi kesän MM-kisoihin. Tieto pohjautui Ultiworldin artikkeliin.

Kolmesta viimeisestä MM-kisapaikasta EM-turnauksessa pelaavat Suomi, Irlanti, Tshekki, Puola ja Hollanti. Tämänhetkisen tilanteen valossa Tshekki asettuu sijoille 5-8, Irlanti sijoille 9-12 ja Hollanti sijoille 13-16. Puola ja Suomi pelaavat vielä keskenään 17. sijasta.

Toisin sanoen Suomen miehet jäisivät tämänhetkisen tiedon pohjalta jonotuslistalle. Ensi kesän MM-kisoihin saattaa siis tulla erittäin kova kilpailu mixed-maajoukkueeseen.

Vuoden 2020 MM-kisojen mixed-sarjan seitsemän parasta joukkuetta sekä isäntamaa pelaisivat 8 joukkueen sarjan vuoden 2021 World Gamesissa Birminghamissa. World Games on olympialaiset ei-olympialajeille.

Vuoden 2017 World Games pelattiin Wroclawissa, Puolassa. ”Liitokiekkoilun” mestaruuden voitti Yhdysvallat, hopeaa sai Kolumbia ja pronssia Kanada. Australia oli neljäs ja Puola viides.

Ketkä pelaavat mestaruuksista?

Naisten sarjassa Suomen päihittänyt Irlanti kohtaa Venäjän ja toisessa semifinaalipäädyssä on Sveitsi–Italia. Sarjakärki on ollut erittäin tasainen, mutta Ranskan 15-6 möyhentänyt Venäjä ja Saksan pisteellä voittanut Italia ovat suosikkeja finaaliin.

Mixedissä semifinaaliparit ovat Ranska–Venäjä ja Saksa–Iso-Britannia. Ranska lienee vahvempi omassa ottelussaan. Myös Iso-Britannian mitalitaival on ollut turnauksen ajan vakuuttavampi.

Miehissä nähdään kolmas venäläisjoukkue EM-kisojen semifinaalissa. He kohtaavat Iso-Britannian. Saksa ja Sveitsi pelaavat toisesta finaalipaikasta. Britit ovat olleet vailla todellista haastajaa läpi turnauksen ja he saanevat sellaisen vasta saksalaisista.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?