Mitä, missä, milloin 2020 – järjestäjähaku auki 31.3. asti

Liiton suuntaan on tullut toiveita muun muassa harrastajamäärän kasvattamisesta ja lajin tunnettuuden lisäämisestä. Liiton taloudelliset resurssit ja henkilöresurssit ovat rajalliset, joten kesän 2020 sarjauudistuksen myötä tarkoitus on selventää liiton ja seurojen / joukkueiden välistä työnjakoa turnaustoiminnan järjestämisessä. Ratkaisut pohjautuvat kesän turnauksista tehtyyn kyselyyn, johon vastasi kaksitoista seuraa.

Järjestäjähaku on auki 31.3.2020 asti ja järjestämisoikeus myönnetään heti sopivan hakijan löytyessä. Mikäli järjestävää seuraa tai joukkuetta ei löydy 31.3. mennessä, turnauksia ei nykyisillä resursseilla valitettavasti voida toteuttaa. Poikkeuksena ovat SM-statuksen nurmiturnaukset ja Hietsu Beach Ultimaten rentosarja, joiden järjestämisvastuut jaetaan osallistuville joukkueille.

Turnausten osallistumismaksut määräytyvät kesäkauden kulujen mukaan. Osallistumismaksuilla katetaan myös järjestäjäkorvaukset. Turnauksen järjestävän seuran tai joukkueen taloudellinen hyöty on SM-turnauksista noin 500-600 euroa ja harrasteturnauksista noin 300-400 euroa (ilman mahdollisia kioskituloja ja muuta varainkeruuta).

Järjestävän seuran / joukkueen vastuisiin ei lähtökohtaisesti kuulu striimin kuvaaminen ja selostaminen, mutta niiden toteuttamisesta ja lisäkorvauksesta saatetaan keskustella. Turnausjärjestäjän, osallistuvien joukkueiden ja liiton vastuualueet löytyvät täältä.

SM-turnaukset (naiset, avoin, mixed)

Naisten ja avoimen sarjat pelataan kahden viikonlopun mittaisena 7 vs. 7 sarjana. Ensimmäisenä viikonloppuna pelataan lohkopelit ja toisena viikonloppuna jatkopelit sekä sijoituspelit. Mixed-sarja pelataan yhden viikonlopun turnauksena. Pronssiottelut pelataan kunkin sarjan viimeisen viikonlopun päätteeksi, mutta SM-finaalit pelataan erillisessä tapahtumassa 26.9.

Järjestäjän odotetaan lähtökohtaisesti toimitsevan kaikki ottelut. Mikäli tapahtumalle ei löydy järjestävää seuraa / joukkuetta 31.3. mennessä, järjestämisvastuut jaetaan osallistuville joukkueille.

Liitolla ei ole alustavia kenttävarauksia.

Naiset ja avoin SM-tour 1
27.-28.6. (hae järjestäjäksi tästä)

Naiset ja avoin SM-tour 2
8.-9.8. (hae järjestäjäksi tästä)

Mixed-SM
19.-20.9. (hae järjestäjäksi tästä)

Finaaliottelut (naiset, avoin, mixed)
26.9. (ilmoita kiinnostuksesi tästä)

Harrasteturnaukset (naiset, avoin, mixed)

Harrasteturnaukset pelataan 5 vs. 5 -pelimuodolla, eikä turnauksilla ei ole SM-statusta. Turnaukset ovat yksi- tai kaksipäiväisiä, riippuen osallistujamäärästä. Järjestäjän odotetaan lähtökohtaisesti toimitsevan päivän ensimmäinen ja viimeinen ottelu. Mikäli tapahtumalle ei löydy järjestävää seuraa / joukkuetta 31.3. mennessä, tapahtuma ei toteudu.

Liitolla on alustava kenttävaraus 2.-3.5. Brahen kentälle (Helsinki), mutta turnaus voidaan järjestää myös seuran / joukkueen itse varaamalla kentällä.

Naiset ja avoin 5 vs. 5
2.-3.5. (hae järjestäjäksi tästä)

Mixed 5 vs. 5
29.-30.8. (hae järjestäjäksi tästä)

Hietsu Beach Ultimate

HBU:ssa on tuttu rentosarja (loose mixed) sekä beach ultimaten SM-sarja (mixed). Järjestäjän odotetaan lähtökohtaisesti toimitsevan kaikki SM-sarjan ottelut. Mikäli tapahtumalle ei löydy järjestävää seuraa / joukkuetta 31.3. mennessä, pelataan vain rentosarja ja järjestämisvastuut jaetaan osallistuville joukkueille.

Liitolla on varaus Hietsuun.

HBU rentosarja ja mixed-SM
4.-5.7. (hae järjestäjäksi tästä)

Meistäkö turnausjärjestäjä?

Nyt on aika hakea seurallesi järjestettäväksi kesän turnauksia. Järjestämällä turnauksen saatte pelejä kotipaikkakunnalle ja pääsette luomaan joukkueen yhteishenkeä tekemällä asioita yhdessä.

SM-turnausten osalta järjestävälle seuralle / joukkueelle hyvitetään joukkuemaksu sekä maksetaan toimitsijakorvaus (15 € / ottelu) eli taloudellinen hyöty on noin 500-600 euroa. HBU:n (myös SM-sarja) ja harrasteturnausten osalta seuralle hyvitetään joukkuemaksu sekä maksetaan etukäteen päätetty lisäkorvaus, jonka lopullinen suuruus riippuu osallistuvien joukkueiden määrästä eli taloudellinen hyöty on noin 300-400 euroa. Lisäksi seura saa halutessaan järjestää turnauksessa kioskin sekä tehdä muuta haluamaansa varainkeruuta.

Hakiessasi järjestäjäksi, teillä ei tarvitse olla vahvistusta varatuista kentistä. Joissain kaupungeissa kenttien saamista saattaa jopa helpottaa se, että seuralle on jo myönnetty turnaus järjestettäväksi.

HAE JÄRJESTÄJÄKSI 31.3. MENNESSÄ TÄSTÄ!

Jos seurasta tai joukkueesta jokainen laittaa omasta ajastaan 20 minuuttia oman kotiturnauksen järjestämiseen, saadaan liitolta vapautettua 15 x 20 min = 5h aikaa lajin kehittämistyöhön.

KESÄN 2020 KILPAILUKALENTERI KOKONAISUUDESSAAN LÖYTYY TÄÄLTÄ.

Hae mukaan työryhmään, missä kirjoitetaan uudelleen kilpailusäännöt uutta SM-sarjaa varten. Työryhmään osallistuville maksetaan työstä pieni korvaus (10 – 20 € /h). Uudet kilpailusäännöt on tarkoitus saada valmiiksi maaliskuun loppuun mennessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän