Suomen Liitokiekkoliiton artikkelikuva

Viime kesänä pelattiin tuplakiekon SM-kisat ensimmäistä kertaa Suomessa noin 16 vuoteen. Lokakuussa järjestettiin vielä turnaus, johon saatiin Ruotsista kaksi maailmanlistan 20 parhaan pelaajan joukossa olevaa pelaajaa, Dieter Johansson ja Anders Johnsson, näyttämään mallia ja antamaan vinkkejä Helsingin seudun DDC-pelaajille.

Suomi ei ole ainoa maa, jossa pandemia herätti lajin uudelleen henkiin. Ennen vuotta 2020 tuplakiekkoa pelattiin lähinnä Ruotsissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa, mutta viimeisen kahden vuoden aikana lajin harrastus- ja kilpailutoimintaa on käynnistelty ainakin Bulgariassa, Iranissa, Kanadassa, Kiinassa, Latviassa ja Nigeriassa.

Tänä vuonna Suomessa kausi käynnistyi jo helmikuussa pelatulla lumi-DDC-turnauksella, ja tulevana kesänä tuplakiekko tekee entistä vahvempaa paluuta liiton lajivalikoimaan. Tuplakiekon yksilö-SM (“King of the court”) järjestetään nyt toista kertaa (18.6.), ja sen lisäksi pelataan pari-SM-kisat elokuun 7. päivä. Kauden huipentaa vielä lokakuun alussa pelattava pariturnaus Brahen kentällä, johon on alustavasti lupautunut tulemaan taas ruotsalaisia lajin huippuja.

Tässä lyhyt WFDF:n video tuplakiekosta: https://www.youtube.com/watch?v=P27qFQHcRtU, ja näiltä sivuilta löytyy tarkempaa tietoa lajista: https://frisbeescheibe.com/en/double-disc-court-ddc/ & https://doubledisccourt.com/.

Helsingissä kesäkaudella lajia treenataan viikoittain Mäkelänrinteen nurmikentällä tiistai-iltaisin, harjoituksiin ovat kaikki tervetulleita. Ota yhteyttä Heikki Wileniukseen (heikki.wilenius@iki.fi), jos lajin kokeilu kiinnostaa!

Ilmoittautuminen kesäkuun 18. päivän tuplakiekon yksilö-SM-kisoihin on jo avattu ja on auki torstaihin 2.6. asti: https://forms.gle/1iYSGWjAu4ieKacEA.

Kesän tuplakiekon tapahtumat:

18.6.2022: Tuplakiekon yksilö-SM, Siltamäki, Helsinki

7.8.2022: Tuplakiekon pari-SM, Ala-Malmin liikuntapuisto, Helsinki

1.10.2022  Tuplakiekon kansainvälinen kutsuturnaus, Brahen kenttä, Helsinki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?