Helsinki Ultimate on hallikauden 2022-2023 mixedsarjan Suomen mestari

Helsinki Ultimate 1 on hallikauden 2022-2023 mixedsarjan Suomen mestari.

Hallikauden 2022-2023 mixedsarjan toinen ja ratkaiseva osaturnaus pelattiin viikonloppuna Oulussa. Suurimmalle osalle joukkueista tämä tarkoitti normaalia pidempää turnausmatkaa, jonka aikana ehtii hyvin hioa joukkuetaktiikat kuntoon ja kasvattaa joukkuehenkeä. Pohjoiseen suuntasivat ensimmäisestä osaturnauksesta tutut joukkueet, lukuun ottamatta Turku Terror -joukkuetta mikä avasi paikan Vaasan Saints -joukkueelle.

Vaasalaisten mukaantulo ja pitkän pelimatkan aiheuttamat haasteet joukkueiden kokonpanoihin loivat jännittävät ennakkoasetelmat turnaukseen. Käytännössä Jyväskylän Sleepwalkers, Tampereen UFO ja Helsinki Ultimaten molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuudet raivata tiensä finaalipelehin.

Sarjatilanne ensimmäisen osaturnauksen jälkeen:

 1. Jyväskylä Sleepwalkers (8 sarjapistettä)
 2. UFO (Tampere) (7)
 3. Helsinki Ultimate 1 (6)
 4. Helsinki Ultimate A (5)
 5. Turku Terror (4)
 6. Espoon Kopsu (3)
 7. Espoon Rennot Heittelijät (2)
 8. Disquitos (Oulu) (1)
 9. Saints (Vaasa) (0)

Tarkemman raportin ensimmäisestä osaturnauksesta voit lukea täältä.

Alkusarja

Videotallenteet alkusarjan peleistä löytyvät Ultimate Finland -YouTube-kanavalta.

A-Lohkon pelit

A-lohkon ja turnauksen ennakkosuosikilla Sleepwalkers:lla ei paineet näkyneet kentällä. He ottivat vakuuttavalla pelillä selvänumeroiset 3 voittoa. Saints:in kokenut joukkue kampesi itsensä voittoon universe-pisteellä Helsinki Ultimate A joukkueesta. Helsinkiläiset olivat tähän turnaukseen selkeämmin tehneet B-lohkossa pelanneesta joukkueesta heidän ykkösjoukkueen. Helsinki Ultimaten voittaessa myöskin universe-pisteellä EsKo:n, joukkueiden järjestys määräytyi lohkossa voittojen perusteella.

B-Lohkon pelit

B-lohkon avausottelussa turnausjärjestäjä Disquitos sai otettua pienen etumatkan Tampereen UFO:a vastaan, mutta ottelun lopussa UFO tuli lentäen ohi tehden 5 viimeistä maalia putkeen. Tämä jäikin alkulohkon ainoksi voitoksi UFO:lle ja hieman yllättäen edellisen turnauksen toiseksi sijoittunut joukkue jäi kamppailemaan tässä turnauksessa sijoista 5.-8. Jännitystä tosin riitti loppuun asti, sillä ERHe – Disquitos pelissä ristiin pelaaminen ja maalierojen laskenta oli lähellä mutta Disquitosin hävisi universe-pisteen ja jäi lohkossa täten ilman voittoja. Helsinki Ultimate 1 otti vakuuttavan lohkovoiton puhtaalla pelillä.

Pudotuspelit

Sunnuntain videotallenteet ovat Ultimate Finland YouTube-kanavalla kahdessa osassa: aamupäivän pudotuspelit ja iltapäivän pudotuspelit ja mitaliottelut.

Jatkopelit sijoista 5.-8.

Alemmassa pudotuspelilohkossa Disquitos jatkoi universe-pisteeseen päättyvien pelien putken kolmeen otteluun, joista viimeinen EsKo:a vastaan kääntyi kotijoukkueen eduksi. UFO palasi lauantain pettymyksen jälkeen voittojen tielle ja vei molemmat ottelut nimiinsä.

Jatkopelit sijoista 1.-4.

Ylemmän pudotuspelilohkossa Sleepwalkers ja Helsinki Ultimate 1 veivät selkeästi nimiinsä. Turnauspronssin nappasi turnausyllättäjä ERHe, jonka yläheittopelin pysäyttäminen aiheutti vastustajille ongelmia. Etenkin Mikko Alitalon heittokäsi kävi kovalla prosentilla, hänen kerätessä eniten syöttöpisteitä sarjassa.

Tässä vaiheessa kävi jo selväksi että turnauksen finaalissa ja sarjan finaalissa kohtaavat samat joukkueet eli Sleepwalkers ja HU1.

Mixed SM -pronssipeli

Koska sarjan mitalipelejä ei pelata erillisessä finaalitapahtumassa, niin kahden turnauksen yhteispisteiden perusteella pronssipeliin päätyi turnauksessa sijoista 5.-6. pelanneet UFO ja Helsinki Ultimate A. Parin tunnin tauko pelien välissä ei muuttanut joukkueiden voimasuhteita, vaan myös pronssipelissä UFO oli Helsinkiä parempi. Tällä kertaa numeroin 12-7.

Hallikauden 2022-2023 mixedsarjan pronssimitali matkasi UFO:n mukana Tampereelle.

Mixed SM -finaalipeli

Turnausfinaali tarjosi näyttävää peliä ja nopeita maaleja sillä lyhyen 39 minuutin peliajan jälkeen päädyttiin lukemiin 13-15 Helsingin eduksi. Sarjafinaalissa samanlaiseen maali-ilotteluun ei ylletty vaan aikakaton täytyttyä, 45 minuutin kestoinen peli päättyi lukemiin 6-11. Yksi ottelun käännekohdista oli ennen puoliaikaa tilanteessa 5-6 pelattu 8 minuuttia kestänyt piste. Sitä ennen Helsinki oli siirtynyt 2 maalin takaa-ajosta 2 maalin johtoon, joista 4-5 tilanteeseen callahan-maalilla. Sleepwalkers ei enää saanut uutta vaihdetta päälle Helsingin vietyä pelin lukemin 5-7 puoliajalle.

Finaalipelin arvokkaimman pelaajan palkitseminen.

Helsinki Ultimate 1 -joukkue täten turnausvoittoon ja mixedsarjamuodon Suomen mestariksi. Finaaliottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin peliä seuranneen raadin toimesta Evgeni Kozlov.

Helsinki Ultimate 1 – Suomen parhaat mixedsarjan sisäultimaten pelaajat kaudella 2022-2023.
Jyväskylän Sleepwalkers – mixedsarjan hopeamitalistit sisäkaudella 2022-2023.

Spirit-pisteet

Liiton tulospalvelua eli tuttavallisemmin pelikonetta on päivitetty näyttämään spiritpisteet ottelukohtaisesti.

Finaalipelin spirit-pisteet.

Tuttuun tapaan myös kokonaispisteet löytyvät pelikoneesta.

Mixed-hallisarjan spiritpisteet.

Lopulliset sijoitukset

Joukkueiden lopulliset sijoitukset:

 1. Helsinki Ultimate 1
 2. Jyväskylä Sleepwalkers
 3. UFO (Tampere)
 4. Helsinki Ultimate A
 5. Espoon Rennot Heittelijät
 6. Saints (Vaasa)
 7. Turku Terror
 8. Espoon Kopsu
 9. Disquitos (Oulu)
Pistepörssin kärkisijat

Kaikki tulokset ja pelien kulut löytyvät tulospalvelusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän