SLKL:n hallitus on kokouksessaan vahvistanut seuraavat sääntömuutokset naisten hallisarjaa 2018-2019 varten:

3.2 Sarjamuodot

– Talvikaudella naisten sarjan ylin sarjataso (SM-sarja) pelataan suljettuna sarjana eli sarjaan ei voi nousta eikä siitä voi pudota kesken kauden. Sarjan muoto on runkosarja eli joukkueet keräävät sarjapisteitä otteluvoitoilla. (Yksi voitto = yksi piste.) Kauden aikana pelattavien round robin -kierrosten määrä riippuu joukkueiden määrästä.
– Talvikaudella naisten sarjan alemmat sarjatasot (divarit) pelataan tasolohkopohjaisena kuten avoimen sarja, mutta ylimmästä divarista ei voi nousta SM-sarjaan kesken kauden.

3.3 Sarjapaikat ja niiden hallinta

Talvikaudella naisten sarjassa ylimmälle sarjatasolle voivat paikan vastaanottaa viisi edellisen kauden lopputuloksissa korkeimmalle sijoittunutta joukkuetta. Lisäksi muut joukkueet voivat ilmoittautumisen yhteydessä hakea mukaan ylimmälle sarjatasolle. Sarjavastaavilla on mahdollisuus hylätä hakemus ilmoittautumisajan päätyttyä ultimatejaostoa kuultuaan.

3.5 Joukkueiden alkusijoitus (Seeding)

Talvikaudella runkosarjamuotoisessa sarjassa alkusijoitusta käytetään sarjatason joukkueiden määrittelemiseen. Kauden alkusijoitus on edellisen sarjakauden loppusijoitusten mukainen.

Talvikaudella naisten sarjassa sijoittamattomat joukkueet voivat suoraan hakea paikkaa ylimmälle sarjatasolle.

4.2 Sarjan ilmoittautumisen peruminen

Mikäli joukkue vetäytyy suljetusta sarjasta ilmoittautumistakarajan jälkeen, joukkueen pelattujen otteluiden lopputulokset pysyvät voimassa, mutta kauden lopputuloksissa joukkueen katsotaan sijoittuneen alkuperäisen sarjatasonsa viimeiseksi. Runkosarjamuotoisessa sarjassa joukkueen tulevat ottelut perutaan eikä niistä jaeta sarjapisteitä. Joukkue voi ilmoittautua loppukaudeksi alimmalle sarjatasolle, mikäli sarjaformaatti ja kenttäaika sallivat, mutta joukkue ei voi enää kerätä sarjapisteitä.

4.8 Ottelun luovuttaminen

Jos suljettua sarjaa pelaava joukkue luovuttaa ottelun, pöytäkirjaan merkitään lopputulokseksi 0-15, joukkue suljetaan sarjasta loppukaudeksi ja sen katsotaan kauden lopputuloksissa sijoittuneen alkuperäisen sarjatasonsa viimeiseksi huolimatta siihen asti kerätyistä sarjapisteistä. Runkosarjamuotoisessa sarjassa joukkueen tulevat ottelut perutaan eikä niistä jaeta sarjapisteitä. Joukkue voi ilmoittautua loppukaudeksi alimmalle sarjatasoille, mikäli sarjaformaatti ja kenttäaika sallivat, mutta joukkue ei voi enää kerätä sarjapisteitä.

5.8 Joukkeiden keskinäinen järjestys kilpailusarjoissa

Runkosarjamuotoisessa sarjassa jaetaan pisteitä otteluvoittojen mukaan siten, että yksi voitto = yksi sarjapiste.

Runkosarjan jälkeen kaksi eniten sarjapisteitä kerännyttä joukkuetta kohtaavat finaalissa. Kaksi seuraavaksi eniten sarjapisteitä kerännyttä joukkuetta kohtaavat pronssiottelussa. Muut sijoitukset määräytyvät kisakauden päätteeksi lasketun voittoprosentin mukaan. Jos joukkueet ovat pelanneet eri määrän otteluita, käytettän sarjapisteiden sijaan voittoprosenttia.

Jos kahdella tai useammalla joukkueella on yhtä suuri voittoprosentti runkosarjan päätyttyä, ratkaistaan niiden keskinäinen sijoittuminen sarjassa seuraavasti:
Jokaista tässä esitettyä tasapistesääntöä sovelletaan yhtäläisesti kaikkiin tasapisteissä oleviin joukkueisiin. Jos säännön soveltamisen jälkeen ko. joukkueet ovat edelleen tasoissa, siirrytään järjestyksessä seuraavaan sääntöön.
– Keskinäisten otteluiden voitot; jos useampi kuin kaksi joukkuetta on tasapisteissä, käytetään keskinäisten otteluiden voittoprosenttia.
– Keskinäisten otteluiden maaliero
– Kaikkien otteluiden maaliero
– Keskinäisissä otteluissa tehtyjen maalien keskiarvo
– Tehtyjen maalien keskiarvo kaikissa otteluissa
– Mikäli joukkueiden järjestystä ei voida edellä mainitulla tavoilla ratkaista, määrätään joukkueiden keskinäinen järjestys liiton edustajan (ensisijaisesti sarjavastaava tai hallituksen jäsen) valvonnassa suoritettavalla arvonnalla.

8.3 Pelaajasiirrot talvikaudella

Runkosarjamuotoisessa sarjassa, jossa ottelut ovat keskittyneet tietyille otteluviikonlopuille tour-muotoisen sarjan tapaan, noudatetaan samoja pelaajasiirtosääntöjä kuin tour-muotoisessa sarjassa. Tällöin otteluviikonloppu tulkitaan kuten tour-viikonloppu.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?