Otso Grizzlyn Touko Väänänen askeleen edellä Saintsin Antti Wiklundia. Kuva: Einari Leinonen

Ultimaten kesäkauden huipentava finaalitapahtuma järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä Hippoksen nurmikentällä lauantaina 21. syyskuuta. Tapahtumassa pelataan naisten ja avoimen SM-sarjojen pronssiottelut ja finaalit sekä U20 junioreiden SM-sarjan finaali.

Otteluita voit seurata joko saapumalla paikan päälle Hippoksen nurmikentälle (Hippoksenraitti, 40700 Jyväskylä) tai seuraamalla livelähetystä Nelonen Media Ruutu-suoratoistopalvelun kautta. Otteluiden kulku päivittyy reaaliajassa myös sähköiseen tulospalveluun Pelikoneeseen.

Finaalipäivän aikataulu

11:00-12:15 naisten pronssi: UFO – Sleepwalkers
12:45-14:00 avoimen pronssi: Otso Grizzly – Saints
14:30-15:20 U20 junioreiden finaali: ViRHe – LeKi
15:45-17:00 avoimen finaali: PirU – Team
17:30-18:45 naisten finaali: Helsinki Ultimate – Atletico

Viekö Helsinki Ultimate tuplamestaruuden?

Avoimen sarjassa kärkinelikossa on nyt kolmatta vuotta sama kokoonpano: Otso, PirU, Saints ja Team. Kiinnostavaksi asetelman tekee se, että viime vuosina toistuvasti neljänneksi jäänyt Team pelaa mestaruudesta, kun taas 2010-luvulla kenttiä suvereenisti hallinnut Otso on ulkona finaalista ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011.

Naisten sarjassa Atletico ja Helsinki Ultimate pelaavat neljännen perättäisen finaaliottelunsa. Kaikki edelliset jaossa olleet mestaruudet ovat menneet espoolaisille, mutta tällä kaudella Stadin Pirkot ovat olleet vahvempia kuin koskaan. Pronssiottelussa UFO hakee seitsemättä perättäistä SM-mitaliaan vastassaan ensimmäistä ulkokauttaan pelaava Sleepwalkers.

U20 junioreiden finaalissa vastakkain ovat kolmatta vuotta peräkkäin ViRHe ja LeKi. Hallitseva mestari ViRHe on sarjapistetilaston kärjessä kahdella osaturnausvoitollaan. Erikseen pelattavassa junioreiden pronssiottelussa T.U.F.F. vienee voiton ViRHeen kakkosjoukkueesta.

Taulukossa avoimen, naisten ja U20 junioreiden sarjojen neljä parasta joukkuetta vuodesta 2011 eli tour-muotoon siirtymisestä lähtien. Lähde: www.ultimate.fi/pelikone/

Kisatunnelmaan voi virittäytyä lukemalla Ultimate.fin otteluennakot kustakin mitalipelistä:

Naisten pronssiottelu UFO – Sleepwalkers

“Viime vuoden tapaan naisten pronssiottelussa ovat vastakkain tamperelainen UFO sekä Jyväskylä Sleepwalkersin, Vaasa Saintsin ja oululaisen Disquitoksen yhteisjoukkue. Edellisen vuoden pronssiottelussa UFO voitti helpohkosti lähes ilman vaihtopelaajia sinnitelleen Saintsin. Tänä vuonna “Pohjois-Suomen” yhteisjoukkue pelaa Sleepwalkersin väreissä ja ainakin toureillä nähtyjen rosterien perusteella jalkoja pitäisi riittää tällä kertaa myös mitaliotteluun. Sen sijaan UFOlla on pronssiotteluun hyvin tiivis rosteri. Tamperelaisia voidaan kuitenkin pitää ennakkosuosikkina, sillä UFO on tällä kaudella voittanut kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset.” Lue koko ennakko.

Avoimen pronssiottelu Otso Grizzly – Saints

“Tyypillisemmin SM-finaalissa nähty Otso lähtee pronssiotteluun ennakkosuosikkina. Saints onnistui viimeisellä tourilla voittamaan Otson puolikkaan, mutta pronssiottelussa on oletettavasti vastassa koko karhulauma. Otso on tuonut tällä kaudella kaksi vahvaa joukkuetta kahdelle tourille, mikä tarkoittaa hyvin leveää käytettävissä olevaa rosteria SM-pronssin tavoitteluun. Saints puolestaan tekee viime vuoden tapaan yhteystyötä Sleepwalkersin kanssa vastatakseen avoimen SM-sarjan vaatimukseen isosta rosterista.” Lue koko ennakko.

U20 junioreiden finaali ViRHe – LeKi

“Ensimmäistä kesäkauden U20-ikäluokan mestaruuttaan puolustava ViRHe ja 2010-luvun kestomenestyjä LeKi pelaavat historiansa kolmatta kertaa vastakkain U20 junioreiden kesäkauden finaalissa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja voitot ovat nyt ViRHeelle 2-1. Edellisen kerran joukkueet pelasivat vastakkain kauden viimeisessä osaturnauksessa viikko sitten.” Lue koko ennakko.

Avoimen finaali PirU – Team

“PirU käynnisti joukkueprojektinsa kesäkaudella 2016 ja on siitä asti pelannut joka vuosi SM-sarjan finaalissa. Viime kauden päätteeksi työ palkittiin ensimmäisellä mestaruudella. Team on keikkunut sitkeästi neljännellä sijalla ja joukkueen edellinen ulkokauden SM-mitali on pronssi vuodelta 2013, joten helsinkiläisillä on finaalissa vain voitettavaa. PirU ja Team ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kerran jokaisessa osaturnauksessa ja kaksi viimeistä kertaa ovat päättyneet Teamin voittoon, joten PirUn täytyy laittaa parastaan uusiakseen mestaruutensa.” Lue koko ennakko.

Naisten finaali Helsinki Ultimate – Atletico

“Naisten kesäkauden päättää jo klassikoksi muodostunut Helsinki Ultimaten ja Atleticon välinen finaaliottelu, joka on tällä kertaa jännittävämpi kuin koskaan. Kärkikaksikon tasoero muihin joukkueisiin on viime vuosien aikana ollut kasvussa, samalla kun Stadin Pirkkojen ja Kottaraisten keskinäinen ero on jatkuvasti kavennut. Kuusinkertainen Suomen mestari Atletico ei ole 2010-luvulla kertaakaan hävinnyt SM-finaalissa, mutta tällä kaudella helsinkiläiset ovat voittaneet kolme neljästä joukkueiden välisestä kohtaamisesta.” Lue koko ennakko.

**

Teksti: Elisa Pursiainen

Kirjoittaja on nykyinen jyväskyläläinen, joka on edustanut Sleepwalkersin lisäksi myös Saintsin, Viiman ja ViRHeen väreissä sekä nähty Terrorin, Atleticon ja Disquitoksen treeneissä. Kirjoittaja haluaa kiittää Teamin särmästä tavasta ilmoittaa pelaava kokoonpano. Kaikki artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat puolueellisia – lukija saa tulkita, mihin suuntaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?